• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/kurir

23.12.2021

13:01

MAJKA UBIJENOG GORANA ĐOKIĆA ZAPLAKALA PRED SUDIJOM! Poslednja ih je videla žive, nije bila svesna U SMRT IH JE ISPRATILA!

D.K.

Vesti

MAJKA UBIJENOG GORANA ĐOKIĆA ZAPLAKALA PRED SUDIJOM! Poslednja ih je videla žive, nije bila svesna U SMRT IH JE ISPRATILA!

Podeli vest

U Višem sudu u Nišu danas je saslušano troje svedoka u slučaju ubistva porodice Đokić. Ovim je, kako kažu advokati, verovatno zaokružen spisak svedoka.

- Skrhana bolom majka rekla je kako je provela poslednje trenutke sa najbližima, zaplakala nekoliko puta. On je do detalja objasnila ponašanje Gorana Džonića. Iz njenog iskaza je utvrđeno da je Goran Džonić bio u stalnim kontaktima sa Goranom Đokićem, a da je mesec dana pre ubistva prestao da kontaktira i izbegavao svaki kontakt sa porodicom Đokić, kao i sa majkom Stojankom Đokić, gde je inače ranije vrlo često dolazio, bio na ručkovima i u jednoj normalnoj situaciji se družio sa Đokićem, pomagao mu popravljajući automobil, da bi mesec dana pre ubistva prekinuo svaki kontakt, što svakako upućuje na zaključak da je već tada planirao ubistvo, do čega je kasnije i došlo -  rekao je advokat Zoran Vitković, kog je angažovala rodbina ubijene Gordane.

- Detalj više je da je u jednom trenutku Goran Džonić od rođaka Gorana Đokića zatražio 20.000 evra, a taj novac mu je bio potreban da bi zbog sina, koji je imao saobraćajnu nezgodu, isplatio i obeštetio oštećene, ali mu je Goran Đokić tad dao samo 10.000 evra. Te pare je vratio tek nakon ubistva - dodaje advokat.

Goran Džonić vraćen iz Beograda u Niš 

- Imamo saznanja da je Goran Džonić prebačen iz Specijalne bolnice iz Beograda u pritvorsku jedinicu u Nišu, završena su njegova veštačenja, ali nemamo zvanično taj dokument kod nas jer čekamo da ga sledeće nedelje i dobijemo - rekao je zastupnik braće Jojke, Stefana i Milana Džonića, Andrija Magdalinić.

Foto: D.K.

Advokati i majka braće Jojki

Advokat Mladen Magdanlinić, koji, takođe, zastupa braću Jojke u ovom slučaju, rekao je da se na današnjem saslušanju nije došlo do neposrednih saznanja koja su vezana za sam zločin.

- Mislim, međutim, da smo dobili korisne informacije koje, takođe, idu u prilog onoj tvrdnji da je Goran Džonić nesumnjivo izvršilac ovog dela jer prosto i ovi svedoci današnji su svedočili suprotno od njegovih tvrdnji tokom ovog postupka, odnosno, tokom njegovog iznošenja odbrane u dva navrata. Ono što možemo da zaključimo je da je Goran Džonić nesumjivo bio upoznat sa kretanjima Gorana Đokića, znao je svakog dana gde se kreće i kuda ide. Pozajmljivao je često novac od njega, a često mu nije ni vraćao. Sve ono što je govorio da nije tako bilo, ispostavilo se da je tako - kaže Magdalinić.

I Magdalinić je potvrdio da je Stojanka Đokić na današnjem saslušanju rekla da su Džonić i Đokić bili bliski.

- Oni su sarađivali, Džonić je pozajmljivao novac od njenog sina, pomagao mu je, održavao mu auto, sve ono što smo čuli tokom ovog postupka. Među njima nije bilo sukoba, tako bar ona kaže. Dolazio je često u njenu kuću i boravio tu.

Foto: pritnscreen

Uhapšeni Goran Džonić

Tročlana porodica Džonić ubijena je 26. septembra u ataru sela Moravac. Za njihovo ubistvo osumnjičen je Goran Džonić ali i njegovi sinovi Milan i Stefan kao i braća K.M. i A.M. iz Moravca. Svima je produžen pritvor za još 30 dana.

Da podsetimo, Goran, Gordana i Lidija Đokić ubijeni su 26. septembra u selu Moravac, a zbog zločina je uhapšen Goranov brat od tetke Goran Džonić, kao i njegovi sinovi Milan i Stefan, ali i meštani Moravca Kostadin i Aleksandar Milošević.

U dosadašnjoj istrazi ispitano je više svedoka, među kojima je supruga Džonića, porodica Milošević, Stefanove i Milanove kolege iz Vojske Srbije i vatrogasne jedinice, kao i meštani sela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija