• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

29.12.2021

16:12

MOŽE DUGO DA ROBIJA! Evo kolika kazna preti čoveku koji je pravio haos u avionu!

Printscreen

Vesti

MOŽE DUGO DA ROBIJA! Evo kolika kazna preti čoveku koji je pravio haos u avionu!

Podeli vest

Krivični zakonik prepoznaje članom 317. krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti

Protiv Sulejmana Imamovića (58), državljanina Danske, a poreklom iz Tuzle, koji je vređao i pretio zbog vanrednog sletanja aviona na beogradski aerodrom Nikola Tesla, posle dodatnih konsultacija sa Tužilaštvom podnete su krivične prijave za krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Krivični zakonik prepoznaje članom 317. krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Foto: printscreen

Prema tom članu zakona, svako ko izaziva ili raspiruje nacionalnu, rasnu ili versku mržnju, ili netrpeljivost među narodima ili etničkim zajednicama koje žive u Srbiji, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

Takođe, on može biti kažnjen i zbog krivičnog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Prema članu 292. koji se tiče ugrožavanja bezbednosti vazdušnog ili pomorskog saobraćaja ili nepokretne platforme, navodi se sledeće:

- Ko nasiljem prema licu u vazduhoplovu, na brodu ili nepokretnoj platformi koja se nalazi u epikontinentalnom pojasu, odnosno njihovom teretu, postavljanjem ili unošenjem u vazduhoplov, na brod ili nepokretnu platformu eksplozivne ili druge opasne naprave ili supstance ili uništenjem ili oštećenjem ili ometanjem uređaja za navigaciju ili prouzrokovanjem druge štete vazduhoplovu, brodu ili nepokretnoj platformi dovede u opasnost bezbednost vazdušnog saobraćaja ili pomorske plovidbe ili bezbednost nepokretne platforme, kazniće se zatvorom od dve do deset godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 2 godine

sva ta g na dozivotnu robiju kao i sve prodane duse Djilasa, Marinikum i njihove pulene zajedno sa njim u zatvor i baciti kljuc negde,naravno bez pomilovanja. eto kakva je sad razlika izmedju tog i njih on se zove sulejman a ovaj Dragan mislim na Djilasa ,a ona Marinikasve ista g

Srba Srbić

pre 2 godine

Klasičan terorista! SAJ i po zakonu, ukoliko pruži otpor snajper metak! Ovaj je genetski modifikovani satanista u duši i genu! SRBIN nije, mi smo sa bratskom Bugarskom, Crnom gorom, Rumunijom i Grčkom i susedima Italijom, Slovenijom Austrijom i Mađarskom jedini narod na Balkanu ostali su genetski modifikovane izmišljene nacije satanizovanih poturčenih i pokatoličenih tj satanizovanih Srba na genocidom otetoj Srpskoj teritoriji!

Rajko

pre 2 godine

Kad ovo gledam pitam se da li mi uopŠte imamo muda. Prcaju nas u sred Srbije. Možda treba da se pesma prepravi pa da pevaju " IGRALE SE BALIJE NA SRED ZEMLJE SRBIJE".

Mile Ekolog

pre 2 godine

Jadan, pradeda mu bio Srbin, pa preuzeo veru okupatora koja mu je naterala praunuka da bude isprana teroristička luda i da je zbog privremenog sletanja u Beograd, dozvolio sebi da pljuje sopstveni Srpski narod, da ga psuje na Srpskom jeziku i što je najgore da je u stanju zbog gluposti da ubije sopstveno dete i suprugu... Ovo je najveći poraz Srpskog naroda, kada promenom vere zaboravljaju ko su im preci bili i šta su oni ...

lol

pre 2 godine

da se kladimo da nece robijati ni dana. ipak je ovo srbija.

Vrana

pre 2 godine

Daj Boze da dobije 5godina, jos trebalo bi da se preispita da li je bio pripadnik Armije BiH i da li je ubivao Srbe.

Rade

pre 2 godine

Kazniti ološ maksimalno, šta je on umislio da je, pa može tako da se ponaša. Misli ako je Danski državljanin da je Bog. Kazniti maksimalno, pa neka razmišlja šta ga je snašlo ! ! ! ! !

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija