• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.V.

29.12.2021

16:59

BLIŽI SE KRAJ SUĐENJA ZA UBISTVO STEFANA FILIĆA! Potresne reči oca ubijenog, koja kazna bi mogla da UBLAŽI BOL RODITELJA?!!

Vesti

BLIŽI SE KRAJ SUĐENJA ZA UBISTVO STEFANA FILIĆA! Potresne reči oca ubijenog, koja kazna bi mogla da UBLAŽI BOL RODITELJA?!!

Podeli vest

Pred Višim sudom u Smederevu održane su završne reči na suđenju Nikoli Bojoviću (22) i Mitru Pandureviću (22), optuženima za teško ubistvo Stefana Filića (18), ispred kluba “Brodolom” u Velikoj Plani u februaru prošle godine. Tužilac zatražio po 20 godina zatvora, advokat jednog od optuženih oslobađajuću presudu.

- Stefan je lišen na pragu svog života, bez mogućnosti da se edukuje, da zasnuje porodicu i dobije svoje potomke. Ni kriv ni dužan, ubijen i ostavljen na asfaltu,samo zato što je hteo da odbrani nejač. Koja je adekvatna kazna za takvo delo, koja bi kazna mogla da ublaži bol roditelja koji pola dana provedu na groblju - pitao se pred Sudskim većem tokom iznošenja završne reči otac ubijenog, Nenad Filić.

Uz jecaje i suze većine prisutnih, Stefanov otac, vidno potresen, iznosio je završnu reč na suđenju dželatima njegovog sina, pošto, zbog prestanka rada Advokatske komore Beograda, Borko Petković, pravni zastupnik porodice u ovom slučaju nije mogao da prisusvuje suđenju.

-Sve je bilo iznenada …Ništa ne pitajte…Užas – u neverici kaže tetka ubijenog Stefana, Javorka Marković.

Tokom procesa koji je traje nešto više od godinu dana, saslušani su svedoci, pregledani i
veštačeni snimci sigurnosnih kamera sa susednih objekata, saslušani sudski veštaci.

-Tužilac smatra da je na osnovu svih dokaza,od strane Nacionalnog kriminalističkog forenzičkog centra, medicinskih veštaka Kliničkog centra, i izjava svedoka, nedvosmisleno potvrđeno da su optuženi izvršili krivično delo koje im se stavlja na teret u saizvršilaštvu.

Foto: J.V.

 

Dokazano je i postojanje elemenata nasilničkog i bezobzirnog ponašanja, jer nakon bezbroj zadatih udaraca, nakon što je Stefana na asfalt oborio Pandurević, Bojović ga šutira u glavu. I dok Stefan
nepomično leži, njih dvojica nonšalantno odlaze sa lica mesta, jedan pored drugog, bez da su
uznemireni ili potrešeni onim što su učinili – navodi Stefanova tetka Javorka.

Takođe, dodaje, sud ima dokaze da su obojica višestruki povratnici u nanošenju teških telesnih
povreda i da su opasni po društvo. Pošto iza sebe već imaju krivična dela, to bi, kaže trebalo da
im se uzme kao otežavajuća okolnost.

-Odbrana, naravno, pokušava da ospori sve postojeće dokaze,vraća se na sam početak suđenja i
pokušava da kritičan događaj predstavi kao opštu tuču,osporava rad stručnjaka, sudskog veštaka
gospodina Ćirkovića, kao i rad lekara sudske medicine, što je i razumljivo jer je to njihov posao – kaže Javorka.

Foto: J.V.

 

Inače, Bojović je tokom iznošenja završnih reči izjavio saučešće porodici I da mu je žao I da se
kaje, a Pandurević negira učešće i krivicu.

Izricanje presude zakazano je za 5. januar naredne godine.

Podsećamo, osamnaestogodišnji Stefan Filić preminuo je nakon 30 sati provedenih u komi,od povreda koje su mu 2. februara prošle godine, ispred diskoteteke u Velikoj Plani nanela dvojica optuženih, i to samo zato jer je pokušao da od nasilnika odbrani svog mlađeg brata i druga, koji su u to vreme bili maloletni. Posle zadobijenih udaraca pao je na pločnik, a Nikola Bojović ga je tada šutnuo u glavu. Dvojica optuženih prvobitno su privedeni osnovnom javnom tužiocu u Velikoj Plani, ali je, nakon smrti Stefana Filića, slučaj preuzelo

Više javno tužilaštvo u Smederevu. Optužnca ih tereti za teško ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija