• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

31.12.2021

07:00

OVO JE RAZLOG ZBOG KOJEG JE OTAC UBICA BIO NA SLOBODI Neverovatan i bizaran propust prethodio zločinu u Somboru

printscreen

Vesti

OVO JE RAZLOG ZBOG KOJEG JE OTAC UBICA BIO NA SLOBODI Neverovatan i bizaran propust prethodio zločinu u Somboru

Podeli vest

Zdravko Goranović ubio je suprugu Miru, ćerke Anastasiju i Anabelu, a onda se obesio na tavanu. Iako je Goranović osuđen za nasilje u porodici, on je kobnog dana bio na slobodi, a sada se povodom svega oglasio i somborski Osnovni sud.

Naime, Goranović je 22.12.2021. godine osuđen na tri godine i tri meseca zatvora zbog nasilja u porodici ali mu je, bez obzira na žalbu Osnovnog tužilaštva, ukinut pritvor.

Kako piše "Blic", razlog zbog kojeg žalba tužilaštva nije razmatrana je neverovatan i potpuno bizaran - Goranovićev branilac nije primio odluku o ukidanju pritvora niti žalbu na nju, a to je po propisima bilo neophodno da bi sud mogao dalje da donosi odluke!

U Osnovnom sudu u Somboru kažu za ’’Blic’’ da je rešenjem tog pravosudnog organa Goranoviću određen pritvor 28.12.2020. godine zbog krivičnog dela nasilje u porodici, a zato što se krio za njim je raspisana i centralna poternica.

Foto: N.Đ./društvene mreže

Kuća u kojoj se dogodila tragedija

- Okrivljeni je pronađen i sproveden u pritvor 29.07.2021. godine kada je određeno da prema njemu ostaje na snazi pritvor i pritvor mu je produžavan do donošenja presude. On je 22.12.2021. godine osuđen zbog izvršenja dva krivična dela, nedavanja izdržavanja i nasilja u porodici na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i tri meseca pri čemu mu je izrečena mera zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom Mirjanom Goranović i Anastasijom Goranović, te je optuženom zabranjeno približavanje oštećenima na udaljenosti manjoj od 100 metara, zabranjeno mu je dalje uznemiravanje oštećenih odnosno dalja komunikacija sa oštećenima u trajanju do pet godina. Istovremeno je rešenjem raspravnog veća suda od 22.12.2021. godine njemu ukinut pritvor te je određeno da se odmah pusti na slobodu a istim rešenjem su mu određene mere zabrane prilaska, sastajanja i komunikacije sa oštećenima dokle god za tim postoji potreba, a do pravosnažnosti presude odnosno upućivanja okrivljenog na izdržavanje kazne odnosno do 22.03.2022. godine. Kontrolu ove mere trebalo je da vrši Policijska uprava u Somboru gde se morao javljati svakog 2. i 4. ponedeljka uz zabranu napuštanja boravišta – objašnjavaju nadležni iz somborskog Osnovnog suda.

Ističu i da su kao što je ’’Blic’’ već izveštavao odmah primili žalbu na odluku da se Goranoviću ukine pritvor od Osnovnog javnog tužilaštva međutim, kako kažu, ’’nije bilo uslova da se pošalje drugostepenom organu na odlučivanje’’.

- Žalba se dostavlja svim učesnicima u postupku i čeka se istek roka za žalbu svakog učesnika. S obzirom na to da branilac okrivljenog nije primio rešenje o ukidanju pritvora, odnosno žalbu tužilaštva, preduzete su radnje za ponovnu ekspediciju rešenja. Kada ni to nije uspelo, 28.12.2021. godine su preduzete dodatne mere da se braniocu uruči rešenje odnosno odluka o ukidanju pritvora na koju je imao pravo žalbe ali je okrivljeni dan kasnije počinio incident – kažu u somborskom Osnovnom sudu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SimaBg

pre 2 godine

Posle ovoga saznanja imam samo jedno pitanje sudijama: Kako se sada osećate i da li vas imalo grize savest?

Tužilac

pre 2 godine

Sada sve te sudije i tužioce zajedno na optuženičku klupu i osuditi na zatvor za saučesništvo u ubistvu. Da su ga iz sudnice odmah sproveli u Zabelu na izdržavanje kazne ta žena i deca bi danas bile žive.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija