• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/kurir

03.01.2022

14:47

SAHRANJENE ŽRTVE MASAKRA U SOMBORU! Anastasija i Anabela s majkom, na večni počinak ispraćene BEZ OPELA!

printscreen

Vesti

SAHRANJENE ŽRTVE MASAKRA U SOMBORU! Anastasija i Anabela s majkom, na večni počinak ispraćene BEZ OPELA!

Podeli vest

Mirjana i njene ćerke Anastasija (19) i Anabela (15) Goranović, koje je brutalno ubio njihov muž i otac Zdravko, sahranjene su danas oko 13 sati u Somboru na Velikom pravoslavnom groblju u belim kovčezima

Sahrana je održana bez opela, jer ubijene sestre nisu bile krštene, a sveštenik je očitao kratku molitvu.

Veliki broj ljudi okupio se na groblju u Somboru, a nešto pre 12 sati došli su i školski drugari nastradalih devojaka. Drugarice su kroz suze govorile: "Ja ne mogu ovo".

Zdravko će biti takođe sahranjen bez obreda na zasebnom mestu. Na samom kraju kada su svi otišli ostala je grupa od desetak Anabelinih drugara koji su nepomično i u suzama stajali da upute poslednji pozdrav drugarici.

Crni barjak na Gimnaziji

Na somborskoj Gimnaziji nalepljena je umrlica i istaknut je crni barjak u znak žalosti za ubijenim sestrama.

Podsetimo, Zdravko Goranović je 29. decembra zaklao suprugu Mirjanu, pa ubio ćerke Anastasiju (19) i Anabelu (15), zatim tela dovukao u hodnik i zapalio ih a potom se obesio na tavanu. Goranović, koji je pet dana pre zločina izašao iz pritvora i koji je osuđen za nasilje u porodici. U njegovom džepu pronađen je krvav nož.

Komšije porodice Goranović tvrde da je Zdravko, koji četiri godine nije živeo sa suprugom, bio izuzetno strog i da je devojčicama ograničavao kretanje.

- Porodica je bila veoma povučena, izbegavali su kontakt s drugima. Anastasija i Anabela se nisu družile ni sa kim zbog oca, koji im je sve branio i maltretirao ih. Ako bi izlazile napolje, to bi bilo samo u dvorište da obave nešto i brzo bi se vraćale u kuću. Otkad je Zdravko uhapšen, malo su živnule i oslobodile se. Stravičnu torturu su trpele sve tri - pričaju komšije nesrećne porodice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 2 godine

Да је понуђена ,,добра ракија'' опело би било?Срамота!Деца нису крива што нису крштена.Да поновим ... ДА ЈЕ ПОНУЂЕНА ,,ДОБРА РАКИЈА''ОПЕЛО БИ БИЛО! ... Човек је извршио самоубиство.Поп је одржао опело уз добре новце ,,јер има у црквеном закону једна тачка која то дозвољава!'' ... ПС.Жена је страдала у удесу и поп није хтео да изврши опело.Није крштена!Дај,бре,и сам знаш да комуњаре су браниле крштење.Није био на сахрани а он је у црквеној порти поставио мермерну плочу са именима мештанима ,,пострадалима од терора комуниста''.Вођа тих комуниста је бедно страдао.На Авали је упао у неки јарак и ујутру га нашли мртвог јер се заледио.

sledeća vest

Vesti

Vulin odgovorio Milu: Može li Đukanović pesmu 'jači smo od Srbije' da otpeva na crnogorskom jeziku, da ga razumeju i drugi a ne samo Srbi?
Politika

Vulin odgovorio Milu: Može li Đukanović pesmu 'jači smo od Srbije' da otpeva na crnogorskom jeziku, da ga razumeju i drugi a ne samo Srbi?

"Kao i svi bivši Srbi i Milo Đukanović sanja da se osveti Srbiji, zato svaki mali uspeh slavi kao zlo naneto Srbiji", izjavio je potpresednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vulin komentarišući izjavu Mila Đukanovića koji je ponovo kritikovao politiku zvaničnog Beograda, a upitan da li je pevao "jači smo od Srbije" odgovorio "a šta i da jesam?"

04.10.2024

21:36

TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)
Live TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)

Svi ruski, ali i veliki broj svetskih medija preneo je danas snimak iz Kurske oblasti gde se vidi uništeno NATO oružje. Izrael je nastavio napade na Liban i Gazu. Visoki zvaničnik Hamasa ubijen je u izraelskom napadu. IDF je naveo da je imao precizne obaveštajne podatke gde se nalaze visoki zvaničnici Hamasa. Izrael već godinama izvodi napade na Siriju, ali sada ih je pojačao. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i prof. dr Dragan Petrović, naučni savetnik.

03.10.2024

21:10

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija