• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.01.2022

12:16

Ovo je istina o smrti Vladimira Cvijana! Oglasilo se Više javno tužilaštvo

Vesti

Ovo je istina o smrti Vladimira Cvijana! Oglasilo se Više javno tužilaštvo

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Beogradu obaveštava javnost da je Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti omogućen uvid u spise predmeta koji se odnosi na utvrđivanje okolnosti pod kojima je preminuo advokat Vladimir Cvijan

Ova odluka je doneta prilikom odlučivanja u drugom stepenu, u predmetu Višeg javnog tužilaštva u Begradu PI br. 44/21, koji je formiran po zahtevu za slobodan pristup informacijama od javnog značaja advokata Ivana D.Ninića iz Beograda od 17.03.2021. godine, u kome je traženo da mu se omogući uvid u spise predmeta ovog tužilaštva Ktr br 364/18, a koji zahtev odbijen rešenjima  PI br.44/21 od 07.07.2021. godine i od 08.09.2021. godine.

U drugostepenom postupku Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti zatražio je da Više javno tužilaštvo dostavi na uvid spise predmeta Ktr br. 364/18.

Više javno tužilaštvo je dopisom od 6. januara 2022. godine, obavestilo Poverenika da je potrebno da se njegov predstavnik obrati tužilaštvu radi zakazivanja termina u kome će mu biti omogućen uvid u spis pomenutog predmeta.

Podsećamo da je zahtev advokata Ninića odbijen imajući u vidu osnovno ustavno i zakonsko pravo svakog pojedinca na zaštitu podataka o ličnosti, kao i odredbu člana 17 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, te imajući u vidu prirodu traženih informacija i sadržinu navedenog predmeta, s obzirom da bi dostavlјanje traženog predmeta na uvid ozbilјno ugrozilo pravo na privatnost, odnosno na zaštitu ličnih podataka i to ne samo preminulog lica, već i članova njegove porodice, kao i poštovanje prema preminulom licu, njegovom  dostojanstvu, stečenom ugledu i časti za života.

Pored toga, tužilaštvo je prilikom odlučivanja imalo u vidu način na koji je zloupotreblјena smrt advokata Cvijana u medijima, kao i sumnju u pravi interes koji se krije iza javnih istupanja advokata Ninića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!
Live TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!

Vrhovna skupština Ukrajine usvojila je Zakon o zaštiti ustavnog poretka u oblasti delatnosti verskih organizacija, kojim se na teritoriji Ukrajine zabranjuje delatnost verskih organizacija povezanih sa Ruskom Federacijom. Šta je cilj tog ukidanja, odgovorili su nam gosti Info jutra teolog Miloš Stojković i Draško Đenović, verski analitičar.

22.08.2024

13:08

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

Šokantno otkriće milionskog testamenta princeze Dajane! Vilijam i Hari nisu bili jedini naslednici, postojala su i druga njena deca
Dom i porodica

Šokantno otkriće milionskog testamenta princeze Dajane! Vilijam i Hari nisu bili jedini naslednici, postojala su i druga njena deca

Svet je stao i suze su pošle kada je poslednjeg dana avgusta 1997. godine objavljeno da je najvoljenija princeza svih vremena Dajana poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu. Mnoge polemike su se tada otvorile, počev od njenog ljubavnog života, odnosa sa kraljevskom porodicom do testamenta koji je ostavila iza sebe i naslednika.

22.08.2024

16:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija