• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

14.01.2022

08:48

Pola tone kokaina nađeno u PRODAVNICI SARADNIKA MILA ĐUKANOVIĆA

Twitter/dritan abazovic

Vesti

Pola tone kokaina nađeno u PRODAVNICI SARADNIKA MILA ĐUKANOVIĆA

Podeli vest

Više od pola tone kokaina pronađeno je prekjuče u prodavnici trgovinskog lanca "Voli", koji je u vlasništvu biznismena Dragana Bokana, bliskog saradnika predsednika Crne Gore Mila Đukanovića. Droga, vredna oko 30 miliona evra, otkrivena je u tovaru banana, a na paketima kokaina su bile oznake "S. R. B" i "R. S. B.".

Kako su preneli crnogorski mediji, brod koji je prevozio banane došao je u Luku Bar 2. januara, pretovar robe je obavljen devet dana kasnije, nakon čega su banane poslate u magacin prodavnice kompanije "Voli".

Radnici našli "koku"
- Kokain je otkriven pošto su radnici magacina razmeštali robu. Oni su u jednom trenutku na više mesta primetili pakete koji su na sebi imali oznake "S. R. B" i "R. S. B.". Odmah su pozvali policiju, koja je blokirala čitav magacin i prodavnicu - naveli su tamošnji portali i dodali:
- Ubrzo se ispostavilo da je policija već znala da se u toj pošiljci banana nalazi kokain, ali nije htela da reaguje. Plan je bio da se postavi klopka osobama koje je trebalo da preuzmu drogu i da se na taj način dođe do naručilaca narkotika. Analizom je utvrđeno da se radi o kokainu velike čistoće, koji vredi oko 30 miliona evra.


Inače, ovo nije prvi put da se kompanija "Voli" dovodi u vezu sa kokainom. Naime, 2018. godine na brodu koji je doplovio iz Ekvadora otkriven je kontejner koji je bio namenjen ovoj firmi, a u njemu je otkriveno 32 kilograma kokaina. Međutim, do danas niko nije odgovarao za to. Zbog ove činjenice reagovao je i Marko Milačić, predsednik Prave Crne Gore, koji se čudi što vlasnik "Volija" Dragan Bokan nije uhapšen.

Foto: facebook

Paketi sa drogom


- Već drugi put u bananama "Volija" prvo policija, a sada i građani nalaze pakete kokaina. Vreme je da gospodin Dragan Bokan bude uhapšen pod istim razlozima kao i Krstović i njegova ćerka - istakao je Milačić.
Podsetimo, u avgustu prošle godine uhapšeni su crnogorski biznismen Budimir Krstović (67), zvani Buda Banana, i njegova ćerka Marina (28) kada je u pošiljci banana u Krstovićevom magacinu u Mojanoviću kod Podgorice, nađene su 1,4 tone kokaina!

Banane i kokain
U rešenju sudskog veća podgoričkog Višeg suda, na osnovu kojeg je Budimiru i njegovoj ćerki Marini određen pritvor zbog sumnje da su švercovali ogroman tovar droge navodi se da je Krstović tokom jula i avgusta u Ekvadoru nabavio drogu, a da je Marina nadgledala transport.
- Budimir je od ekvadorske kompanije "Coexfruit S. A." kupio tri kontejnera banana, a potom od nepoznate osobe u toj zemlji i 1.400 kilograma kokaina, koji je potom sakriven u tovaru banana. Sve je spakovan u kontejner i utovareno u brod "MSC Šarlot" u Puerto Bolivaru u Ekvadoru. Brod je zatim 23. avgusta uplovio u Luku Bar, nakon čega je kokain prebačen u magacin u Mojanovićima i tu uskladišten - piše u dokumentu podgoričkog Višeg suda.
Što se tiče Marinine uloge, smatra se da je ona učestvovala u nabavci i realizaciji transporta pošiljke u kojoj su se nalazile banane i kokain tako što je sve detalje dogovarala na engleskom jeziku sa prodavcem banana Karlosom Falkezijem.
- Ona je pratila kretanje pošiljke, kao i prijem tovara u magacin porodične firme, u kom su pripadnici Uprave policije 26. avgusta pronašli drogu - piše u sudskoj odluci. 


Abazović: Borba protiv narko-kartela
Dritan Abazović, potpredsednik vlade Crne Gore zadužen za bezbednost, objavio je na Tviteru da Crna Gora nastavlja borbu protiv narko-kartela.
"Nakon pet meseci još jedna ogromna zaplena kokaina u Crnoj Gori. Nastavljamo zajedničku borbu protiv narko-kartela. Odlučno, hrabro i bez kompromisa".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija