• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Insajder tv

15.01.2022

08:27

BIVŠI POLICAJAC POVEZAN SA TRI MISTERIOZNA SLUČAJA U SRBIJI?! Kum jednog od vođa krvavog klana, a pravi preokret dogodio se pre 2 godine

tanjug/z.sinko/privatna arhiva

Vesti

BIVŠI POLICAJAC POVEZAN SA TRI MISTERIOZNA SLUČAJA U SRBIJI?! Kum jednog od vođa krvavog klana, a pravi preokret dogodio se pre 2 godine

Podeli vest

Mirko Kojić, bivši policijac i kum Marka Miljkovića, čija je sudbina nepoznata od početka 2020. godine, navodno je jedina osoba koja povezuje tri misteriozna slučaja u Srbiji: ubistvo suvlasnika Pink taksija Teodora Gašeće, nestanak njegovog kolege Miroslava Rankovića i ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, poznatije kao ubistvo na šinama.

Ubistvo Gašeće pre 6 godina i dalje je nerešeno. Ono što se za sada zna je da je njegovoj likvidaciji prethodila svađa na ulici. Nakon kratke rasprave, Gaćeša se okrenuo i počeo da se udaljava, nakon čega mu je ubica prišao i pucao u njega.

Pošto ljudi u ulici u kojoj se dogodilo ubistvo nisu čuli pucnje, prvo se mislilo da je ubica koristio prigušivač, ali je kasnije utvrđeno da je u pitanju malokalibarski pištolj koji zvuči kao petarda. Kada je Gaćeša pao, ubica mu je 3. i 4. metak ispalio u glavu.
Nakon zločina, policija je prvo obavestila javnost da postoje neki tragovi o tome ko bi mogao biti ubica, ali nije bilo nikakvih materijalnih tragova na mestu zločina, niti je bilo koja kamera nije snimila ubicu.

Foto: Tanjug

Teodor Gaćeša ubijen je pre 6 godina


Ubijeni Gašeća je, osim posla sa taksijem, bio zelenaš i bavio se i građevnskim poslom. Upravo zato, policija je ispitivala i da li se ubica krije među njegovim dužnicima.

Kada je Gaćeša ubijen, među saslušanima je bio i Mirko Kojić, bivši policajac i skriveni vlanik "Alfa taksija" i kum Marka Miljkovića Mesara. On je iz policije otišao 2000. godine zbog privatnog biznisa, imao je detektivnu ageciju, radio je kao telohranitelj, a onda pokrenuo Alfa taksi, iako nije bio zvaničan vlasnik.

Kojić se često pojavljivao u javnosti sa Gaćešom, bili su prijatelji, i porodica ubijenog je govorila o njemu kao čoveku koji im je nakon zločina ponudio pomoć. Sa druge strane, policija je sumnjala da upravo on ima veze sa zločinom, ali nije imala dokaze.
Inspektori su tada bili uvereni da je ubica znao da tu nema kamera i da je zato rešio da tu puca na žrtvu, a kako je utvrđeno, porodična kuća Kojića udaljena je samo jednu ulicu od mesta ubistva.
Tada je Kojiću oduzeto 20 komada oružja, koji su veštačeni su i ispotavilo se da iz nije pucano na taksistu.

Nekoliko meseci od ubistva Gaćeše, drugi suvlasnik Pink taksija Miroslav Ranković je prijavio da su mu Kojić i Miljković upali u firmu i tražili da im prepiše svoj deo u Pink taksiju.

Foto: Informer

Miroslav Ranković nestao je bez traga


Tada, 2015. se govorilio da Marko Miljković radi kao obezbeđenje na poslovima koje mu obezbeđuje Kojić. Nije poznato da li je policija nešto tada učinila po pitanju ove prijave.
Ovaj upad, međutim, nisu bile jedine pretnje upućene Rankoviću. Nekoliko meseci kasnije, neko je na haubi napisao reč "red", nakon čega su mnogi posumnjali da je on sledeći za likvidaciju, a ovaj podatak dostavljen je policiji tek nakon njegovog nestanka.


Ranković nestao je u proleće 12. aprila 2016. godine nedaleko od mesta gde je Gaćeša 11 meseci ranije ubijen, a takođe nedaleko od kuća Kojića i Marka Miljkovića. 

Ranković je bio otac 4 dece. Na dan kada je nestao, čuo se sa ćerkom na čiji je trening trebalo da dođe. Kada se nije pojavio, a telefoni su mu bili ugašeni, porodica je prijavila nestanak su policiji, koja je uvtrdila da nije prešao granicu Srbije. Telefon mu je lociran na drugom kraju grada.

Spekulisalo se da je pobegao zbog dugova, da je otet, ali su sve ove teorije pale u vodu.

Pronađen je novi trag tek 3 meseca posle nestanka. Policija je našla njegov automobil na parkingu na Banjici. U njemu nije bilo nikakvih tragova. 

Kako prenosi Insajder, upravo je Kojić osoba koja povezuje tri slučaja: ubistvo i nestanak dva suvlasnika taksija i ubistva na šinama.

Naime, 2017. ubijen je Vlastimir Milošević. Zbog ovog ubistva uhapšeni su Veljko Belivuk, Marko Miljković, a prijavom je bio obuhvaćen i Kojić.Miljković i Kojić su bili osumnjičeni da su kupili automobi koji je korišćen u ubistvu. Kasnije su svi oni oslobođeni, a sudija je puštanje Miljkovića i Kojića na slobodu obrazložila rečima " da nije dokazano da su znali da će to vozilo koje su kupili biti korišćeno za krivično delo".

Foto: Informer

Vlastimir Milošević ubijen je na šinama u Beogradu


Kojić je za vreme trajanja suđenja bio u bekstvu, a kada je oslobođen, prestao je da se krije.
On se, kako saznaju novinari emisije "Slučaj", vratio u Beograd, a onda se dešava preokret. Naime, od kraja januara 2020. godine, njemu se ponovo gubi svaki trag, a ovog puta je i sam 
završio na spisku nestalih osoba. Do danas nema nikakvih informacija o njemu, a ono što je poznato je da je iz stana izašao samo sa telefonom na kojem je bila skaj aplikacija, da je iznajmio kola i krenuo na neki sastanak.
Automobil nikada nije nađen, a prema pisanju medija, sumnja se da krvavi klan Veljka Belivuka stoji za ovog ubistva. On je, navodno, otrovan, a onda samleven u Ritopeku.
U prilog ovome idu i navodi da se Miljković hvalio kako je ubio svoja dva kuma, a to su, po svemu sudeći, Milošević i Kojić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17