• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.01.2022

07:00

OTKRIVENO KOLIKO JE NOVCA DOBIJAO BIVŠI INPEKTOR ZA SVAKU INFORMACIJU! Osim standardnog "cenovnika", Stoliću obećana nagrada od 5.000 evra, i to SAMO ZA OVO

printscreen mup/privatna arhiva

Vesti

OTKRIVENO KOLIKO JE NOVCA DOBIJAO BIVŠI INPEKTOR ZA SVAKU INFORMACIJU! Osim standardnog "cenovnika", Stoliću obećana nagrada od 5.000 evra, i to SAMO ZA OVO

Podeli vest

Božidar Stolić (35), suspendovani inspektor SBPOK, optužen je da je više od godinu dana odavao tajne podatke iz istrage koja se vodila protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića Mesara i drugih članova "kavačkog klana"! Za svaku informaciju iz policijske istrage Stolić je dobijao po 500 evra, a sumnja se da je sarađivao sa zloglasnim klanom čak i posle hapšenja Belivuka i Miljkovića 4. februara prošle godine!

Suspendovani inspektor se tereti da je preko posrednika nastavio da obaveštava zasad nepoznate ljude iz vrha klana o dokazima iz kuće strave u Ritopeku, gde su žrtve "kavčana" kasapljene i ubijane, ali i o tome šta su Belivuk i Miljković ispričali u policiji. Takođe, dostavio je informacije o važećoj Interpolovoj poternici Argentine Borisu Labanu, saradniku narko-bosa Darka Šarića.

Nepoznat naručilac

Ovo su najinteresantniji delovi iz optužnice koju je Specijalno tužilaštvo podiglo protiv Stolića, u kojoj se precizira da je on prosleđivao kriminalcima službene tajne od kraja januara 2020. godine do jula 2021.

"Veljko Belivuk i Marko Miljković se dobro drže, ništa ne pričaju", javio je Stolić još uvek nepoznatoj osobi preko posrednika Filipa Golubovića. Golubović je to priznao u tužilaštvu, međutim, nikada nije otkrio kome je dostavljao ove informacije, čak ni četiri meseca posle hapšenja svojih šefova Velje Nevolje i Mesara.

Foto: Privatna arhiva

Božidar Stolić


Golubović je ispričao da je Stolića upoznao u aprilu 2019, dok se nalazio u pritvoru zbog droge. Kada je izašao na slobodu, sastao se sa inspektorom u februaru 2020. i tom prilikom su razmenili brojeve telefona i započeli "saradnju". Golubović je od inspektora dobijao podatke o tome da li se vode istrage protiv određenih "kavčana" i za to mu plaćao po 500 evra.

"Nakon što je Belivukova grupa uhapšena, informacije su poskupele, pa je Stoliću obećana nagrada od 5.000 evra kad im pošalje kopije njihovih izjava iz policije i referiše koji su dokazi prikupljeni protiv njih. Stolić je Goluboviću poslao sliku Miljkovića iz kancelarije SBPOK, zatim nekoliko fotografija iz kuće u Ritopeku i vlasnika kuće Vlade Draganića, kao i fotografiju službene beleške sa izjavom Belivuka", piše u optužnici.

Stolić je, tvrdi tužilaštvo, prosleđivao Goluboviću i operativna saznanja do kojih je došao pošto je kao inspektor SBPOK prisustvovao pretresu kuće u Ritopeku. Goluboviću je javio da je "pronađena krv posvuda", kao i DNK tragovi ubijenih Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića i Gorana Veličkovića...

Tri godine zatvora?

Tužilaštvo je predložilo sudu da inspektora osudi na najmanje tri godine zatvora, a Golubovića na jednu godinu, te da spoji postupak protiv njih dvojice sa onim u kom su Belivuk, Miljković i 28 njihovih saradnika optuženi za ukupno pet ubistva, otmice, silovanje, nelegalno posedovanje oružja i prodaju droge.

Početak suđenja Belivukovoj bandi još nije zakazan zbog bolesti sudije. 

Pokušao da preotme motel

Božidar Stolić je uhapšen 3. juna prošle godine zbog sumnje da je sarađivao sa klanom Velje Nevolje. U pritvoru je bio do 6. avgusta, kada je pušten da se brani sa slobode. Međutim, ponovo je uhapšen 25. septembra prošle godine zajedno sa jednim pripadnikom BIA i Slađanom Konstantinovićem, bratom nestalog "zemunca" Ninoslava Konstantinovića, nakon što su pokušali da preotmu poznati motel kod Petrovca na Mlavi!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OVAKO JE BIVŠI INSPEKTOR SBPOK UPAO U KLOPKU koja je razotkrila njegove neverovatne veze sa mafijaškim klanom
Hronika

OVAKO JE BIVŠI INSPEKTOR SBPOK UPAO U KLOPKU koja je razotkrila njegove neverovatne veze sa mafijaškim klanom

Ime bivšeg inspektora SBPOK Božidara Stolića letos se našlo u svim medijima. On je, naime, 3. juna uhapšen zbog sumnje da je sarađivao sa zloglasnim klanom Veljka Belivuka. Ubrzo će istraga otkriti neverovatne detalje njegove umešanosti u mutne poslove sa klanom, a osim toga, ispostaviće se da to nije jedini prestup koji je ovaj nekadašnji inspektor policije počinio.

18.01.2022

18:06

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija