• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

21.01.2022

17:29

LEPOTICA IZ RESNIKA I NJEN OTAC RAZVILI ŠOK "BIZNIS" U LUKSUZNOJ VILI! 2017. u kuću im je upala policija, a evo šta se sada dešava sa njima

Vesti

LEPOTICA IZ RESNIKA I NJEN OTAC RAZVILI ŠOK "BIZNIS" U LUKSUZNOJ VILI! 2017. u kuću im je upala policija, a evo šta se sada dešava sa njima

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je prošle godine na 11 i po godina zatvora bio osuđen Nenad Stanković zvani Čoki (47) zbog organizovanja proizvođe sintetičke droge MDMA-ekstazi u laboratoriji u Resniku, njegova ćerka Tijana Stanković na sedam godina zatvora, a njihovi saradnici na po tri i po i osam i po godina zatvora.

Istom odlukom, naloženo je da im se suđenje ponovi pred Specijalnim sudom zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Stankoviću je produžena je mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (kućni pritvor), objavio je Apelacioni sud.

Prema stavu Apelacionog suda, prvostepena presuda sadrži bitne povrede odredaba krivičnog postupka imajući u vidu da se u obrazloženju prvostepene presude izostali razlozi o odlučnim činjenicama a razlozi koji su dati su nejasni i u znatnoj meri protivrečni.

"Pojedine odlučne činjenice od značaja za pravilno i zakonito presuđenje su ostale neutvrđene i nedovoljno razjašnjene tako da se presuda zasniva na pogrešno i nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju, pa zbog toga nije moguće ispitati zakonitost i pravilnost presude", navodi se u obrazloženju odluke.

Sa ocem i ćerkom ponovo će se na optuženičkoj klupi naći Aleksandar Mandić, koni je bio osuđen na osam i po godina zatvora, kao i Savo Panić i Mario Crnković koji su bili osuđeni na po tri po godine zatvora.

Foto: Informer

Stanković je kum pevača Đanija, koji je tada tvrdio da nije imao pojma čime se ovaj bavi, u akciji uhapšena i njegova ćerka Tijana



Ova grupa je uhapšena u akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, čiji su pripadnici u maju 2017. godine u kući Stankovića otkrili laboratoriju za proizvodnju veštačke droge, u kojoj su pronašli 52 kilograma ekstazija i 80 kilograma supstance koja služi za proizvodnju narkotika.

- Do hapšenja kriminalne grupe i otkrića fabrike ekstazija u Ulici Slavka Miljkovića u Resniku došlo je nakon višemesečnog praćenja Nenada, njegove ćerke Tijane i njenog dečka Aleksandra Mandića - rekao je tada Informerov sagovornik blizak istrazi.

Fabrika sa kompletnom opremom za pravljenje ekstazija bila je u pomoćnom objektu luksuzne vile Aleksandra Mandića.

- Grupa je uhapšena kada su Crnković i Panić došli da preuzmu robu. U fabrici je pronađeno čak 96.000 tableta ekstazija, 10 kilograma tog narkotika u sirovom stanju, kao i 80 kilograma supstance koja služi za proizvodnju te droge. Ukupna vrednost zaplenjenih narkotika iznosila je oko milion evra - naveli su u policiji.

Kako je Informer ranije pisao, Nenad je, po svoj prilici, veoma iskusan u "poslu" sa ekstazijem, jer je i 2004. godine osuđivan u Australiji na dugogodišnju robiju zbog trgovine tim narkotikom. On je tada uhapšen u opsežnoj akciji australijske policije i kod njega i dvojice njegovih saučesnika pronađeno je čak 140.000 tableta ekstazija, čija je vrednost tada procenjena na 10 miliona australijskih dolara!

Nakon što je odležao kaznu u Australiji, vratio se u Srbiju 2014. godine.

Nenadovi poznanici iz Resnika ispričali su nam da je on još devedesetih godina važio za "žestokog momka".

- Čoki je bio opasan lik. Znam da se družio sa Goksijem "bombašem" (Goran Marjanović, ubijen 1995, prim. aut.) i izvesnim Ducom. Taj Duca mu je bio kum. On ga je i odveo u Australiju 2003. godine - rekao je komšija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija