• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.01.2022

11:55

OPTUŽEN REPER ZA NASILJE U PORODICI! Urošu Radivojeviću Numeru predi godinu i po dana zatvora!

printscreen

Vesti

OPTUŽEN REPER ZA NASILJE U PORODICI! Urošu Radivojeviću Numeru predi godinu i po dana zatvora!

Podeli vest

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv repera Uroša Radivojevića (28), poznatijeg kao Numero, koji je uhapšen 5. januara zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici

Dana 24.01.2022. godine Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv U. R. (28) zbog izvršenja krivičnog dela Nasilje u porodici iz člana 194. stav 1. КZ, te je predloženo da sud okrivljenog nakon održanog glavnog pretresa i sprovedenog dokaznog postupka oglasi krivim, da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine i šest (6) meseci, kao i da mu izrekne meru bezbednosti zabrane prilažavanja i komunikacije sa oštećenim u trajanju od tri godine.

Okrivljenom U. R. je stavljeno na teret da je krivično delo izvršio tokom 2020. i 2021. godine zaključno sa 22. oktobrom 2021. godine na taj način što je u kontinuitetu vršio fizičko i psihičko nasilje nad bivšom vanbračnom partnerkom L.C. (u kom periodu su živeli u zajedničkom domaćinstvu), a koje nasilje oštećena nije prijavljivala iz straha i iz razloga što je okrivljeni stalno emotivno manipulisao njom dok su živeli zajedno.

Naime, dana 05.01.2022. godine, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu od strane policijskih službenika PU za grad Beograd, PS Zvezdara lišen je slobode U. R. i saslušan u prostorijama tužilaštva u prisustvu izabranog branioca kojom prilikom je izjavio da u ovoj fazi postupka neće iznositi svoju odbranu, te je na predlog tužilaštva Prvi osnovni sud u Beogradu okrivljenom odredio pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, imajući u vidu da je posredna i neposredna saznanja o nasilju imalo više lica, koja su u daljem toku postupka ispitani u svojstvu svedoka.

U toku dokaznog postupka tužilaštvo je ispitalo oštećenu i šest svedoka, te je naložilo kombinovano psihološko psihijatrijsko veštačenje okrivljenog, kao i veštačenje oštećene iz koga proizlazi da ona nije sklona konfabulacijama, a pribavljeni su i drugi materijalni dokazi kao izveštaj lekara i druga dokumentacija za oštećenu, te prepiska putem mobilnih telefona koju su vanbračni partneri imali tokom trajanja vanbračne zajednice.

Takođe, tužilaštvo je došlo do saznanja da je U. R. Izvršio i krivična dela u odnosu na još dve oštećene, na osnovu čega je formran predmet protiv okrivljenog U. R. a u daljem toku postupka, nakon ispitivanja oštećenih i pribavljanja svih dokaza biće utvrđeno o kom krivičnom delu se radi, iz kog razloga, a imajući u vidu da iz nalaza i mišljenja sudskog veštaka proizlazi da je okrivljeni sklon agresivnom ponašanju, tužilaštvo je stavilo predlog da se okrivljenom produži pritvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija