• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

30.01.2022

14:34

Smrt dečaka je sigurno pogodila i majku... Videćemo šta ćemo dalje s decom

D.K.

Vesti

Smrt dečaka je sigurno pogodila i majku... Videćemo šta ćemo dalje s decom

Podeli vest

Nebriga majke koja je na sopstvenu ruku lečila trogodišnje dete od opekotina, što je rezultovalo njegovom smrću, i dalje je tema o kojoj priča ceo Niš

Zoran Jović, direktor Centra za socijalni rad "Sveti Sava" u Nišu, oglasio se danas nakon smrti trogodišnjeg dečaka u tom gradu.

Majka dečaka, Nišlijka T. S. (32), je uhapšena zbog zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica, nepružanja pomoći i kršenja porodičnih obaveza što je dovelo do smrti njenog trogodišnjeg sina, i danas će biti saslušana pred Osnovnim javnim tužilaštvom.

Jović je istakao je da su preduzeli sve mere kako bi pružili bezbednost ostaloj deci.

- Naš radnik je bio u policijskoj stanici po pozivu MUP nakon što se dogodio nesrećni slučaj. Porodica u kojoj je nastradalo dete je korisnik Centra za socijalni rad, a naš je prioritet da pružimo bezbednost ostaloj deci. U prvom momentu je procena takva da deca budu kod bake, koja je i ranije učestvovala u njihovom odgajanju. Odneta je sva pomoć, mleko, pelene... – navodi direktor Jović.

Dežurni radnik Centra svaki dan obilazi porodicu i prema njegovim navodima, sve je u redu.

- Najstarija devojčica (11), iako je živela sa osumnjičenom Tamarom, nije njena ćerka, već rođena sestra, Draganina ćerka. Nakon incidenta, Draganu su posetila dva psihologa kako bi utvrdili da li ona može da se stara o deci, obavili su razgovor sa njom, jer je ova tragedija sigurno i nju dotakla. Danas ćemo obaviti razgovor i videti šta dalje sa decom – naveo je direktor Centra za socijalni rad...

T.S. je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da je odgovorna što se njen sinčić u petak u njihovoj kući u naselju Apelovac, popario vrelom vodom u kupatilu, a nije ga odvela lekaru pa je dete nekoliko sati kasnije preminulo.

Krivična prijava podneta je i protiv njene majke D.T. koja je bila u kući kada je došlo do teškog povređivanja mališana. Ona nije lišena slobode, a Centar za socijalni rad poverio joj brigu o ostalo dvoje unučadi, četvoromesečnoj bebi i četvorogodišnjoj devojčici, do donošenja odluke o njihovom daljem zbrinjavanju.

Krivični zakonik za delo za koje se T.S. sumnjiči predviđa kaznu zatvora od jedne do osam godina. Međutim, može se lako dogoditi da ona bude oslobođena krivice, jer se takva mogućnost predviđa u posebnim slučajevima. Kako se navodi u članu 58. ovog zakonskog akta, „sud može osloboditi od kazne učinioca krivičnog dela učinjenog iz nehata kad posledice dela tako teško pogađaju učinioca da izricanje kazne u takvom slučaju očigledno ne bi odgovaralo svrsi kažnjavanja“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17