• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

02.02.2022

23:00

Detalji nezapamćene tragedije u Obrenovcu... OČAJNI OTAC IZ KREVECA U PLAMENU IZVUKAO ĆERKICU (3), ALI JOJ NIJE BILO SPASA

Zoran Sinko

Vesti

Detalji nezapamćene tragedije u Obrenovcu... OČAJNI OTAC IZ KREVECA U PLAMENU IZVUKAO ĆERKICU (3), ALI JOJ NIJE BILO SPASA

Podeli vest

Mala Danijela Rašić (3) nastradala je prekjuče kad je požar zahvatio krevetac u kom je spavala u porodičnoj kući u selu Grabovac kod Obrenovca!

Žar iz peći je najpre pao na ćebe kojim je devojčica bila pokrivena, a vatrena stihija je brzo zahvatila ceo krevetac.

Danijelin otac Sreten je u panici izvukao ćerku iz zapaljenog kreveca, ali bilo je već kasno. Strašne opekotine zahvatile su joj celo telo i Danijela je iste večeri preminula na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić" na Novom Beogradu.

Sve se brzo desilo
Do tragedije je došlo jer je krevetac bio preblizu peći na čvrsto gorivo. Danijelina majka Kristina juče od tuge i bola nije imala snage da priča o tragediji i samo je kratko rekla reporteru Informera da je "na trenutak izašla iz sobe kada je izbio požar".
- Sve se dogodilo za samo nekoliko sekundi... - jedva je izustila Kristina.

Foto: Zoran Sinko

Komšije i rodbina u šoku nakon tragedije


Očajna žena je prekjuče, posle požara, ispričala policajcima da je oko 15.30 izašla iz sobe gde je ostavila Danijelu kako bi spremila večeru, a da je ubrzo zatim njen muž Sreten primetio dim.
Očajni otac je u sobi punoj dima zatekao krevetac u plamenu i brzo je zgrabio ćerku. Počeo je brzo da gasi vatru po njoj, pri čemu je i sam zadobio opekotine trećeg stepena po rukama.


U toj agoniji Sreten je pozvao vatrogasce, ali nije hteo da čeka na liniji da operateru da adresu, pa su vatrogasci dvadesetak minuta po Grabovcu tražili kuću kojoj je bio požar. Vatra je u međuvremenu već bila ugašena, a devojčica je u pratnji majke kolima Hitne pomoći transportovana u bolnicu na Novi Beograd, gde je iste večeri, nešto pre 20 sati, preminula.
Sreten je takođe bio prevezen u bolnicu zbog opekotina na rukama, a zatim je pušten na kućno lečenje.


Slavica Rašić, baka stradale devojčice, kazala nam je da u trenutku nesreće krevetac nije bio tako blizu peći.
- Moguće je da je moja unuka sama dogurala krevetac, koji ima točkiće, bliže peći, valjda da bi joj bilo toplije. Ne znam, ne mogu da shvatim kako je ovo moglo da se desi - rekla je očajna baka.

Mladi se venčali
I Meštani Grabovca su juče u šoku pričali o velikoj tragediji.
- Otkad sam čula šta se desilo komšijama, ne mogu da dođem sebi. Ne pamtim ovakvu tragediju. Strašno... Rašići su dobra i vredna familija. Imaju veliko imanje, mnogo mašina i stoke. Imaju i svoju mlekaru. U toj kući živi četiri generacije Rašića, ne mogu ni da zamislim kako se osećaju... Sreten i Kristina su bili baš mladi kad su se venčali, mislim da su imali po 16 ili 17 godina. Ubrzo zatim su dobili jednu ćerku, koja sad ima četiri godine, a onda su u martu 2019. dobili malu Danijelu, koja je stradala - ispričala je komšinica. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija