• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.-K. M.

03.02.2022

16:26

INFORMER U KOVAČICI! Oni ne zaslužuju da nas leče! Građani u šoku posle hapšenja direktora DZ zbog izdavanja lažnih kovid potvrda!

Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

INFORMER U KOVAČICI! Oni ne zaslužuju da nas leče! Građani u šoku posle hapšenja direktora DZ zbog izdavanja lažnih kovid potvrda!

Podeli vest

Direktor Doma zdravlja u Kovačici dr Predrag Vinković (49) i još dvoje zaposlenih, medicinska sestra i tehničar, uhapšeni su juče jer se sumnja da su za mito od 300 evra građanima izdavali lažne potvrde o vakcinaciji

Pored njih, u policijskoj akciji rano ujutru uhapšeno je još pet meštana ovog sela, od 20 do 64 godina, koje su kupile lažne potvrde, a za šestom osumnjičenom osobom i dalje se traga.

Reporter Informera razgovarao je s građanima Kovačice, kao i zaposlenima u opštini, koji su saglasni u oceni da je ovo skandal kakvo ovo mesto ne pamti.

U opštini Kovačica nakon ovog skandala poručili su da svi koji rade mimo zakona moraju biti najstrože sankcionisani!

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Dom zdravlja u Kovačici

- Pozdravljamo akciju Posebnog odeljenja Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i MUP-a Srbije. Na njima je da utvrde da li je bilo kršenja zakona u Domu zdravlja Kovaica i ko su odgovorna lica. Svako ko krši zakon, pogotovo kada je zdravlje u pitanju, mora da bude najstrože sankcionisan, kako oni na koje se sumnja da su sačinjavali lažne potvrde o vakcinaciji, tako i oni na koje se sumnja da su ih kupovali. Svakako nikoga nećemo optuživati niti kriviti dok se istraga ne završi - kažu u ovoj opštini.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković ističe za Informer da je ovakav potez zdravstvenih radnika za svaku osudu i kaljanje ugleda celog sistema koji se više od dve godine bori sa opakom epidemijom.

Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković

- Sa žaljenjem smo primili informaciju o porazavajućem i nedostojnom postupku v.d. direktora i dva zaposlena radnika Doma zdravlja Kovačica koji su zarad ličnog interesa grubo prekršili zdravstvenu etiku i zakonsku regulativu. Osuđujemo sve ovakve ili slične pokušaje da se nanese šteta i ukalja ugled zdravstvenom sistemu Srbije, koji već dve godine podnosi najveći teret pandemije. Zaposleni u zdravstvu svoj posao rade stručno, pošteno i čestito, a svima onima koji misle ili rade drugačije jednostavno nije mesto među belim mantilima - poručio je Gojković.

Građani KOvačice ne mogu da veruju da je čovek koga celo mesto poznaje učinio ovako nešto.

- Ne mogu da poverujem da bi direktor uradio tako nešto. Poznajem ga i 99,9 odsto mislim da to nije istina. Ako je to uradio svakako da treba da odgovara, svako ko napravi neko krivično delo treba da bude kažnjen - kaže Branko Šain.

- Da li je direktor primio mito ili nije ja ne znam. Mora postojati čvrst dokaz za takve tvrdnje. Ali, ako bilo ko uzme mito treba da se kazni, jer to nije u redu. Nije u redu prema ljudima koji su primili vakcinu, sad osobe koje nisu i ne žele da se vakcinišu za novac dobiju potvrdu o vakcinaciji - smatra Andra Bara.

- Tek kad sam došla u Dom zdravlja čula sam šta se desilo. U Kovačici se nije znalo da za novac mogu da se kupe potvrde o vakcinaciji, bar ja nisam i veoma sam se zaprepastila kad sam čula. Ako zakon tako nalaže, onda moraju da se kazne oni koji su uzeli novac u zamenu za lažne potvrde o vakcinaciji. Ali, verujem da se svuda to radi, a prolazi nekažnjeno - istakla je Ana Čeh.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 2 godine

BOŽE BUDALA. 300 € ZA POTVRDU A MOGU DA SE VAKCINIŠU ZA DŽABE? MA 1000 SU TREBALI DA IM UZIMAJU KAD SU GOVEDA.

OVO JE UHAPŠENI DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA U KOVAČICI!
Hronika

OVO JE UHAPŠENI DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA U KOVAČICI!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije i PU u Pančevu, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo trgovina uticajem, jednu zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj i pet zbog sumnje da su izvršile krivično delo falsifikovanje isprave

03.02.2022

13:10

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija