• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Giornale.nordest.it

08.02.2022

20:09

Akcija karabinjera u Vićenci! Uhapšen Srbin sa 45 kilograma marihuane i hašiša, drogu otkrio SPECIJALNI TRAGAČ

Vesti

Akcija karabinjera u Vićenci! Uhapšen Srbin sa 45 kilograma marihuane i hašiša, drogu otkrio SPECIJALNI TRAGAČ

Podeli vest

Srbin čiji identitet nije saopšten uhapšen je u akciji italijanske policije u gradu Vićenca zbog sumnje da je sa još jednim Italijanom kome su takođe stavljene "lisice" na ruke učestvovao u krijumčarenju narkotika. U štek stanovima koji koji su uhapšeni koristili policija je pronašla oko 24 kilograma marihuane i 21 kilogram hašiša.

Prema pisanju portala Giornale.it italijanska policija je organizovala prismotru sitnih dilera na prostoru Vićence i grada Kjođa koje je rezultiralo hapšenjem dvojice "velikih dilera" i otkrivanjem kanala za snabdevanje drogom tog dela Italije iz inostranstva. Nakon operativnog rada pripadnici Jedinici ekonomsko - finansijske policije došli su do saznanja da se u dva štek stana, jednog u Vićenci, a drugog u mestu Kjođa, nalazi velika količina narkotika.

- Operativci su prvo upali u štek stan u Vićenci gde je u garaži nađeno 14,5 kilograma marihuane i kilogram i po hašiša. Inspektori su u stanu zatekli srbina koji nije pružao otpor i koji je odmah uhapšen - navodi ovaj portal.

Nakon ovoga inspektori koji su radili na ovom slučaju organizovali su upad u jednu kuću u mestu Kjođa koja se nalazi nekoliko desetina kilometara od Vićence. U kući je zatečen i uhapšen osumnjičeni italijanski državljanin, a detaljnim pretresom prostorija pronađeno je 20 kilograma hašiša i devet kilograma marihuane.

- Ova organizacija koristila je kamione za prevoz robe i na taj način krijumčarila narkotike. Zaplenjenih 45 kilograma droge sugeriše da je reč o ozbiljnoj organizaciji i sumnja se da je promet narkotika bio značajno veći. Inače zaplenjena droga završavala je na ulicama Vićence i Venecije gde su ih sitni dileri preprodavali korisnicima - dodaje se u tekstu.

U nezvaničnoj komunikaciji novinara sa istražiteljima koji su radili u ovom slučaju došlo se do zaključka da zaplenjena droga deluje samo kao "depozit" i da se radi o desetostruko većim količinama koju je ova grupa uspela do sada da prokrijumčari.

Srbin je nakon hapšenja sproveden u zatvor u Vićenci, dok je italijanski državljanin utamničen u zatvoru u Veneciji. Protiv njih će biti pokrenuta istraga i podnete odgovarajuće krivične prijave.

Pas tragač Rej nanjušio drogu

Prilikom pretresa štek stanova, navodi portal Giornale.it, operativci su morali da angažuju i policijskog psa tragača Reja specijalno obučenog za pronalaženje droge. Ispostavilo se da je ovaj potez policije bio racionalan jer je pas nakon samo nekoliko minuta pronašao štekove sa drogom.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija