• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

10.02.2022

15:03

U BORU SE NAVELIKO KRADE! Pogoni kompanije Zi Đin na meti lopova, akteri sve ćešćih upada ŽENE I DECA (VIDEO)

V.J.

Vesti

U BORU SE NAVELIKO KRADE! Pogoni kompanije Zi Đin na meti lopova, akteri sve ćešćih upada ŽENE I DECA (VIDEO)

Podeli vest

Samo tokom protekle sedmice u pogonima Topionice i rafinacije bakra u kineskoj Kompaniji Zi Đin u Boru blizu hiljadu lopova pokušalo je da ukrade čitavu tonu otpadnog materijala

Šljaku, bakarne odlivke,lomove, bakarne ,,ušice,,i ostalu ,,robu,, predstavnici firme obezbeđenja ,,Inex-plus,, oduzeli su od lopova i još uvek nije tačno urvrđena vrednost ukradenog ,,plena,, koji im je bio na meti.

,, Tri puta više se sekundarnih sirovina ukrade nego što se otkrije i oduzme. Direkna šteta od krađa je minimalna u odnosu na zastoje, havarije , oštećenja postrojenja u procesu proizvodnje, koje lopovi naprave tokom krađe a o napadima na radnike obezbeđenja i da ne govorimo. Oni niodčega ne prezaju u svom bahatom ponašanju niti kod njih postoji strah.

Na svakakve načine pokušavaju da se domognu ,,robe,, koju nakon toga unovčavaju na crnom tržištu. Zid oko Topionice i rafinacije se preskače, prave se rupe da bi se lakše preskočio ili pak da se preseku žice. Fizički se nasrće na zaposlene u obezbeđenju koji pokušavaju da ih spreče u nameri, tako da nam ovo predstavlja jedan od najvećih problema sa kojima se suočavamo, kaže Saša Perišić , rukovodilac Sektora za bezbednost u Zi Đin Kompaniji.

Foto: V.J.

 

Inače, početkom februara uhvaćeno je oko 1000 ljudi u krađi koji su preko 100 puta na najrazličitije načine neovlašćeno upadali u pogone ovog preduzeća dok je početkom ove godine registorvano preko 3.500 nepoznatih osoba u preko 500 pokašaja da ukradu otpadni metal ne obazirući se ni na radnike obezbeđenja niti na sigurnosne kamere.

Često su u te ,,poslove,, uključena maloletna deca i žene pa je samo dvadestsedmoro predato Policijskoj upravi u Boru na dalje postupanje.

,, Ukradeni otpadni bakar iz pogona Zi Đina se preko otkupnih stanica ponovo vraća na isto mesto. Pa je ovaj problem jedino moguće rešiti i zaustaviti posebnom Zakonskom regulativom kojom bi se prilikom kupovine sekundarnih sirovina , nedvosmisleno utvrdilo poreklo i identitet prodavca sirovina, ističe Perišić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 2 godine

Lopovi rade 24/7. Za pljačku najmanja kazna 30 godina teškog rada u rudnku. Pa ko voli, neka izvoli.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija