• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

11.02.2022

11:41

BLEKIJU POLOMIO LOBANJU PA OD NJEGOVIH PARA KUPIO CIGARETE! Osumnjičeni za ubistvo svirača šokirao ponašanjem: Lagano sam otišao kući i legao!

Privatna arhiva

Vesti

BLEKIJU POLOMIO LOBANJU PA OD NJEGOVIH PARA KUPIO CIGARETE! Osumnjičeni za ubistvo svirača šokirao ponašanjem: Lagano sam otišao kući i legao!

Podeli vest

Žarko R. (21), osumnjičeni za ubistvo uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija (61), ispričao je inspektorima da je posle zločina ostao u blizini i posmatrao kako nesrećni čovek leži na pločniku

Žarko R. osumnjičen je da je u sredu do smrti pretukao Kostića jer nije imao da mu da više od 390 dinara. On je lociran posle nekoliko sati i uhapšen, a već je detaljno ispričao kako je tukao nesrećnog svirača.

- Kada sam video da se ne pomera i kako mu lije krv iz glave, pomerio sam se par metara dalje i posmatrao. Video sam jednog čoveka kako zastaje pored Kristijana i kako zove hitnu pomoć - izneo je šokantnu odbranu u policiji Žarko R.

Kako je dalje rekao, tada je odlučio da priđe slučajnom prolazniku, koji je ostao da sačeka hitnu.

- Šta se desilo? Video sam i ja čoveka da leži pa sam krenuo da vidim šta mu je. Pa da li znate šta se desilo, ispitivao sam prolaznika - smireno i bez ikakve empatije ispričao je inspektorima osumnjičeni.

Novosađani su Kostića poznavali kao simpatičnog čoveka koji je obično sedeo u podzemnom prolazu na Bulevaru Mihajla Pupina. Na gitari je najčešće svirao bluz standarde i svojim karakterističnim glasom bio je već svima prepoznatljiv.

-Mladić je čoveku polomio lobanju i rebra koliko ga je krvnički udarao. Kakav je to monstrum od deteta. Nesrećnom čoveku nije pomogla ni reanimacija u Urgentnom centru - kaže poznanica.

Kako je rekao, kada se sklonio, otišao je do trafike i kupio cigarete od para koje mu je dao ubijeni Bleki.

- Da, od njegovih para sam kupio cigarete i zapalio cigaru i stao pored tog čoveka, kako bih video da li je neko nešto video. Shvatio sam da ne sumnjaju na mene, te sam lagano otišao kod majke koja živi u Novom Sadu, jer su mi se roditelji razveli, pa ona živi ovde, a otac u Žablju.

Žarko R. je tada pojasnio da on malo stanuje sa ocem, a malo sa majkom.

- Kada sam došao, istusirao sam se i legao - nastavio je da priča, ostavljajući sve prisutne u policiji zapanjene hladnokrvnošću.

Podsetimo, juče je Žarko R. takođe ispričao i priznao izvršenje dela.

On je u jutarnjim satima u sredu, u Kosovskoj ulici, dok je Kostić hodao ulicom sa gitarom, od koje se nije razdvajao, zaustavio nesrećnog čoveka i tražio mu novac. Pošto nije imao više para, pretukao ga je do smrti.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tužilac

pre 2 godine

Jedina kazna koja ima smisla za ovog monstruma je doživotna robija sa prinudnim radom u kamenolomu. Sve drugo je milost koju ne zaslužuje ni po kom osnovu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija