• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

11.02.2022

20:48

ĐORĐE ŽDRALE PUŠTEN IZ ZATVORA Kum Darka Eleza na slobodi

printscreen RTRS

Vesti

ĐORĐE ŽDRALE PUŠTEN IZ ZATVORA Kum Darka Eleza na slobodi

Podeli vest

Đorđe Ždrale pušten je danas u poslepodnevnim satima iz zatvora u Vojkovićima.

On je pušten odlukom Suda BiH, što je potvrdio za "Avazov" portal Siniša Perković, direktor zatvora.

- Došlo je od Suda rešenje o spajanju kazni i mi smo postupili po rešenju - rekao je Perković.

Ždrale je kaznu zatvora izdržavao u Vojkovićima, iza rešetaka je bio 12 godina, a Sud BiH ga je pustio, pre nego je odležao čitavu kaznu.

Ždrale je zbog ubistva Ljubiše Savića Mauzera, nekadašnjeg načelnika Uprave policije RS, 7. juna 2000. u Bijeljini, osuđen na 20 godina zatvora.

U obrazloženju nepravosnažne presude se navodi da je Sud utvrdio da je Ždrale, zajedno sa njemu poznatim osobama, na naročito surov i podmukao način izvršsio ovo krivično delo i ugrozio bezbednost ljudi koji su se u momentu izvršenja nalazili u neposrednoj blizini.

Sud je utvrdio da je u planiranom ubistvu, u čijoj je pripremi učestvovalo više ljudi, upotrebljeno oružje velike razorne moći.

Ždrale je iz automatske puške ispalio tri rafala, odnosno 13 metaka, od kojih je šest pogodilo Mauzera i usmrtilo ga na licu mesta.

U momentu ubistva, Ždrale je služio kaznu zbog ubistva Gorana Batinića. Zatražio je dopust u periodu od 5. do 12. juna 2000. godine, što nije evidentirano u zatvoru, pa se Ždrale nadao da će mu to biti alibi. Kaznu za ubistvo Batinića, Ždrale takođe nije u potpunosti odslužio jer ga je pomilovao tadašnji predsednik RS Mirko Šarović.

Ždrali je suđeno i za ubistvo bračnog para Todorović na Palama. Međutim, on je oslobođen tih optužbi. Njegovi saradnici Boris Govedarica, Zoran Golub i Vlatko Mačar ubijeni su u 2007. i 2008. godini.

Njegov kum je jedan od najvećih kriminalaca u regionu Darko Elez, koji je odnedavno takođe zatvoren zbog brojnih likvidacija i krađa te organizovanja kriminalne grupe.

Ždrale je 2009. godine uhapšen u Nemačkoj na aerodromu u Frankfurtu, na osnovu međunarodne poternice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Ovaj je dva puta nagradjen, prvi put sa samo 20 godina za ubistvo kakvo je opisano u tekstu i sada kada ja prijevremeno pusten. Jel moze bolje, ne moze .

marko

pre 2 godine

Sta reci osim sramota. Masovni ubica se pusta na slobodu, pa ovaj ce opet sigurno izvrsiti krivicno delo. Nadam se da ce mu biti zabranjen ulaz u Srbiju

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija