• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.D.

17.02.2022

09:20

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! Evo šta se krije iza sukoba u Pančevu i zbog čega je pre 3 dana policija ŽESTOKO REAGOVALA

MUP Srbije

Vesti

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! Evo šta se krije iza sukoba u Pančevu i zbog čega je pre 3 dana policija ŽESTOKO REAGOVALA

Podeli vest

Rat navijačkih grupa Partizana i Crvene zvezde oko tržišta droge u Pančevu glavni je motiv za nekoliko obračuna koji su u poslednjih osam dana uznemirili žitelje ovog grada, ekskluzivno saznaje Informer.

Policija je zbog toga prekjuče žestoko reagovala na celoj teritoriji Pančeva, pa je u opsežnoj akciji privela nasilnike i zaplenila veliku količinu oružja, droge, novca...

Uhapšen bombaš
Izvor iz istrage ističe da je policija ovom akcijom u Pančevu poslala jasnu poruku da neće dozvoliti bujanje narko-tržišta u ovom gradu i neće tolerisati eskalaciju sukoba pojedinih navijačkih grupa kojima je glavni posao trgovina drogom.


- Među privedenima je S. B. (33), osumnjičen da je 14. februara bacio bombu na jedan ugostiteljski objekat u Pančevu, i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati. U okviru ove akcije pretreseno je više lokacija u Pančevu, pri čemu je oduzeto osam automobila, 11.680 evra i 250.500 dinara za koje se sumnja da potiču od prodaje droge, zatim tri pancira, devet mobilnih telefona, dve bejzbol palice, malokalibarska puška, revolver i vazdušna puška. Inspektori su pronašli i 165 grama marihuane, manju količinu sintetičke droge MDMA, dve vagice za precizno merenje, a zaplenjena je i velika količina skupocenih parfema poznatih marki - kazao je naš izvor.

Foto: 013info

Akcija u Pančevu


On dodaje da su Žandarmerija i pripadnici Uprave kriminalističke policije uleteli u Pančevo pošto se za samo osam dana u tom gradu dogodio niz ozbiljnih incidenata.


- Najpre je izbila tuča ispred jednog kafića, a zatim je nedaleko od kafane "Mali raj" na Pančevačkom putu došlo do pucnjave. Tada je ranjen u nogu Predrag J., koji važi za osobu blisku Partizanovoj navijačkoj grupi "Principi", čiji je vođa uhapšeni Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja. Potom su u pančevačkom naselju Selište zapaljena dva automobila, zbog čega je pre nekoliko dana uhapšen N. R. (37). Usledio je bombaški napad na jedan ugostiteljski objekat zbog čega je prekjuče uhapšen S. B. - rekao je naš izvor.

Stop za dilere
Aleksandar Vulin, ministar policije, izjavio je posle policijske akcije u Pančevu da Srbija nije i neće biti pogodno tlo za kriminalce.
- Staćemo na put svim onima koji makar i pomisle da mogu da ugrožavaju bezbednost naših građana i nećemo dozvoliti bandama da divljaju nijednim gradom, mestom, ulicom, naše voljene Srbije. Policija neće odustati od borbe i kriminalci će u Srbiji uvek i na svakom mestu biti kontrolisani. To je naša dužnost i obaveza - rekao je Vulin. 


Velja Nevolja imao bazu u Pančevu

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, vođa Partizanove grupe "Principi", koji je sa još 29 osoba uhapšen 4. februara 2021, imao je jako uporište u Pančevu. Spekulisalo se da su njegovi "vojnici" iz tog grada reketirali preduzetnike, prodavali drogu, a navodno je Belivuk preuzeo i lokalni fudbalski klub. Naš dobro upućen izvor, međutim, objašnjava da su Belivukovi "vojnici" iz Pančeva već godinu dana praktično obezglavljeni, pa u tom "vakuumu", posle hapšenja moćne bande, neke manje grupe dilera iz navijačkih krugova pokušavaju da preuzmu tržište droge u tom gradu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija