• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

18.02.2022

15:10

ISKASAPIO DEVOJKU, JOŠ MOLI ZA MILOST! Ukinuta odluka kojom Dabović ne može doživotni zatvor da odrobija u CG

Vesti

ISKASAPIO DEVOJKU, JOŠ MOLI ZA MILOST! Ukinuta odluka kojom Dabović ne može doživotni zatvor da odrobija u CG

Podeli vest

Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je prvostepenu odluku kojom je bila odbijena molba Dejana Dabovića iz Herceg Novog, da u Crnoj Gori služi kaznu doživotnog zatvora na koji je pravosnažno osuđen zbog svirepog ubistva bivše devojke Dušanke Jocović 26. decembra 2019. godine.

Odluka o odbijanju je ukinuta po žalbi Dabovićeve odbrane i naloženo je Višem sudu u Novom Sadu da o njoj ponovo odluči, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Dabović je tražio da ovu najtežu zatvorsku kaznu služi u svojoj matičnoj zemlji.

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je u avgustu 2021. godine presudu Višeg suda u Novom Sadu iz marta, kojom je Dabović osuđen na doživotni zatvor jer je 26. decembra 2019. godine na svirep način ubio bivšu devojku Dušanku Jocović, presekavši joj nožem dušnik.

Istom odlukom Daboviću je naloženo i da plati troškove sahrane ubijene devojke od 161.000 dinara, kao i tri miliona dinara njenoj majci na ime nematerijalne štete zbog pretrpljenih duševnih bolova.

Dabović je osuđen zbog krivičnih dela teško ubistvo iz bezobzirne osvete, kao i za razbojništvo.

Zbog pomenutog razbojništva koje je počinio, obavezan je i da firmi "Meridijan Teć" DOO iz Beograda isplati iznos od 11.300 dinara.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Mesto ubistva


Ovo je druga pravosnažna presuda doživotnog zatvora u Srbiji, a na prvu je osuđen Ninoslav Jovanović iz Malče, poznat kao “malčanski berberin”, zbog otmice i zlostavljanja 12-godišnje devojčice iz Niša.

Dabović je tokom suđenja priznao ubistvo i detaljno ispričao šta se događalo između njega i devojke, ali nije pokazao znake kajanja.

Devojku je ubio u popodnevnim časovima 26. decembra, na ulici Alekse Šantića u Novom Sadu, pošto ju je sačekao ispred zgrade i zaklao je.

Bio je u stanju smanjene uračunljivosti usled poremećaja ličnosti i afekata besa zbog raskida desetogodišnje emotivne veze s njom, zaključilo je sudsko veće sudije Ivane Josifović.

Olakšavajuće okolnosti koje se tiču životne dobi Dabovića, prema stavu suda, izgubile su na značaju imajući u vidu brojne otežavajuće okolnosti, poput svireposti njegovog zločina, kao i činjenice da je i ranije bio osuđivan.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija