• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

03.03.2022

16:32

ZAMISLITE GLEDATE VESTI I ODJEDNOM TRAS - SAZNAM DA MI JE DETE NASTRADALO! Bolna ispovest oca malog Gavrila (3) koji je preminuo od opekotina

Informer

Vesti

ZAMISLITE GLEDATE VESTI I ODJEDNOM TRAS - SAZNAM DA MI JE DETE NASTRADALO! Bolna ispovest oca malog Gavrila (3) koji je preminuo od opekotina

Podeli vest

Goran Stanković, otac trogodišnjeg Gavrila iz Niša koji je 29. januara preminuo od opekotina kaže da je za tragediju saznao preko medija

Vest o trogodišnjem Gavrilu koji 29. januara preminuo od opekotina zadobijenih pod, zasad, nerazjašnjenim okolnostima pogodila je celu Srbiju, a dečakov otac Goran Stanković saznao je  preko medija za tragediju.

- Zamislite gledate televiziju, vesti i odjednom-tras. Kao da vas je neko udario čekićem u glavu, saznate da vam je dete stradalo i to na takav način. To su strašne stvari. Ja o tome nemam snage da govorim, mogu samo da pomenem da nisam bio prisutan kad se to desilo, jer se sve odigralo u iznajmljenom stanu detetove bake. Sada želim da se borim da mi se ostala dva deteta, koja su u hraniteljskim porodicama, vrate - priča u svojoj ispovesti Goran Stanković.

Podestimo, trogodišnji Gavrilo iz Niša 29. januara preminuo je od opekotina zadobijenih pod, zasad, nerazjašnjenim okolnostima. Dečak nakon povređivanja nije odveden kod lekara, već je lečen u kućnim uslovima, u iznajmljenom stanu njegove bake D. T. (53) gde je boravio sa majkom Tamarom (32) i dve sestre stare šest meseci i pet godina.

Njegova majka Tamara uhapšena je i osumnjičena za zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, nepružanje pomoći i kršenje porodičnih obaveza, dok se njena majka D. T. sumnjiči samo za nepružanje pomoći, a krivična prijava protiv nje je podneta u redovnom postupku. Otac Goran za to vreme nalazio se u pritvoru zbog drugog krivičnog dela, a odmah po izlasku na slobodu, započeo je svoju borbu da vrati dvoje dece koja su u međuvremenu izmeštena u hraniteljske porodice. 

Foto: Informer

Borba za decu

- Ja sam angažovao branioca za suprugu. Što se tiče dece ja ću se boriti da se ona vrate kod nas, sa Centrom za socijalni rad sam stupio u kontakt, sa namerom da vidim o čemu se radi i koja je mogućnost da ja moju decu vratim, da budu kod mene. Pre nekoliko dana sam izneo svoje razloge zbog kojih smatram da deca treba da budu kod nas, jedan od njih je taj da nam deca nisu uzeta zbog nemaštine ili sudkom odlukom, već su nam deca uzeta zbog nemilog događaja koji nas je zadesio. A što se mene tiče ja ne mogu da budem nečovek i da svoju suprugu teretim za tako nešto jer znam kakva je bila majka, kako se brinula o toj deci, ali ako uzmemo istorijat da se ona januara meseca 25. januara izašla iz Psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici, a nemio događaj se desio 28. treba videti njeno stanje uračunljivosti u koje ne želim da ulazim jer su tu psihijatri i stručnjaci koji će to utvrditi – priča on.

Kaže i da je od Centra za socijalni rad dobio odobrenje da u toku ove nedelje poseti dvoje dece, a da će se u narednom periodu boriti da se ona vrate kući.

- Da dođu i budu u porodičnoj kući u kojoj su se rodila, da probamo da se majka vrati. Da nakon ispitivanja svih svedoka i saslušanja i nalaza psihijatra, da se radi na tome da se supruzi ukine pritvor, da se brani sa slobode, jer smatram da bi ostankom u pritvoru njen položaj bio još više pogoršan – ističe on. 

Foto: informer.rs

Branilac njegove suprude, advokat Miroslav Ristić kaže da je u toku je istraga zbog krivičnog dela zanemarivane i da je njoj određen pritvor. 

- Međutim ona se zbog specifičnog stanja u kojem se nalazi i kojem se nalazila trenutno je na veštačenju uračunljivosti u Specijalnoj psihijatrijkoj bolnici u Nišu. Do okončanja istrage  ostalo je još da se ispita još jedan svedok, koji ima status posebno osetljivog lica, jer se radi o maloletnom licu – rekao je Ristić. 

Jedno od pitanja na koje bi trebalo da odgovori istraga jeste i to na koji je način dečak zadobio fatalne opekotine. Verzija da se poprskao vodom iz tuša ne deluje kao moguća jer je za nastanak opekotina trećeg stepena, potrebno da dečak bude izložen vreloj vodi sigurno 10 do 15 sekundi, uz napomenu da kada se odvrne voda na tušu ne počinje odmah da teče najvrelija voda. 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija