• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.03.2022

07:00

ZBOG NJEGA JE POČEO KRVAVI RAT "ŠKALJARACA" I "KAVČANA"! U Brazilu uhapšen Beograđanin osumnjičen za više ubistava

Informer DN

Vesti

ZBOG NJEGA JE POČEO KRVAVI RAT "ŠKALJARACA" I "KAVČANA"! U Brazilu uhapšen Beograđanin osumnjičen za više ubistava

Podeli vest

Brazilska policija je uhapsila Luku Starčevića (30) iz Beograda, koji se sumnjiči da je na Novom Beogradu likvidirao Cetinjanina Gorana Radomana (37) jer je iz njegovog stan u Valensiji nestalo 200 kila kokaina. Zbog tog ubistva počeo je pravi rat između "kavačkog" i "škaljarskog klana", nekada jedinstvene mafije

Kako su preneli brazilski portali, Luka Starčević je uhapšen još 2020. godine, a kod sebe je imao lažni hrvatski pasoš na ime Luke Marića. Međutim, tek sada je otkriven njegov pravi identitet.

Overen s 25 hitaca

Radoman je, podsetimo, sa čak 25 hitaca izrešetan 20. februara 2015. u garaži na Novom Beogradu nakon što je dva meseca ranije iz njegovog stana u Valensiji nestalo 200 kilograma kokaina. On je ubijen jer se verovalo da je ukrao taj kokain.

Svih ovih godina Radomanovo ubistvo je za javnost bilo nerešeno, iako je policija već tokom uviđaja pronašla DNK trag Luke Starčevića na mestu zločina i protiv njega podnela krivičnu prijavu i raspisala Interpolovu poternicu. On je, međutim, uspeo da pobegne u Španiju i godinama se o njemu nije ništa znalo, zbog čega se verovalo da je u međuvremenu ubijen.

VELIKA TRAGEDIJA! Mladići se igrali pištoljem pa JEDAN POGINUO pod nerazjašnjenim okolnostima!

Međutim, preokret se desio pre dve godine, kad je u Brazilu ubijen državljanin Srbije Marjan Jocić (39). Tamošnja policija tada je, zbog serije ubistava i distribucije kokaina, uhapsila narko-bosa iz Sao Paula i njegovu desnu ruku, muškarca s hrvatskim pasošem Luku Marića.

Ispostavilo se ubrzo da je Marić zapravo Luka Starčević, kog su istražitelji povezali sa još tri zločina u Brazilu - ubistvom policajca na tajnom zadatku i njegovog saradnika, kao i ubistvom Jocića, čije je telo nađeno u jednom kamenolomu. Obojica su navodno radila za isti narko-klan, ali su se u nekom trenutku sukobili, zbog čega mu je Luka presudio.

Neizvesno izručenje

Starčević se i dalje nalazi u pritvoru u Brazilu, uprkos zahtevu Srbije za njegovim izručenjem. Proces ekstradicije "zakočili" su njegovi advokati, koji se tome protive, uz argumentaciju "da u Srbiji ne bi imao fer suđenje".

Foto: Informer DN

Kada je reč o Goranu Radomanu on je zvanično bio pomorac i vlasnik pomorske firme. Faktički, firma mu je služila kao paravan za šverc kokaina iz Južne Amerike i druga krivična dela. Njegov rođeni brat Vladan osuđen je pravosnažno prošle godine u Italiji na 17 godina, devet meseci i deset dana zatvora zbog učešća u krijumčarenju preko dve tone kokaina.

Pomagali mu Maradona i Kastro

Interesantno je da je legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona pomogao u oslobađanju Gorana Radomana iz zatvora na Kubi, i to, navodno, na zahtev jednog poznatog srpskog biznismena.
Radoman je, naime, krajem 2014. neko vreme boravio na Kubi, gde je uhapšen zbog saobraćajnog prekršaja. Pomenuti biznismen je tada, preko prijatelja Maradone, posredovao da on bude pušten iz pritvora, a intervencija je išla čak i do Fidela Kastra!


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!
PAKAO

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!

Iako naučnici imaju alate i metode da izmere uticaj klimatskih promena - kako se to može učiniti pa da pojedinac, u okviru vlastitog života, ima neku vrednost kojom bi izmerio kako se, pod uticajem klimatskih promena, menja i njegov život? Nije lako zamisliti šta je tačno "prosečno globalno zagrevanje od 1,5 °C ili 2 °C" i na koji će nam način izmeniti svakodnevni život.

28.04.2024

12:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija