• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.03.2022

11:34

ODBAČENA ŽALBA TUŽILAŠTVA, IZBACUJU SE KLJUČNI DOKAZI?! Nebojša Joksović prvi put javno svedoči protiv Šarića

ATA Images

Vesti

ODBAČENA ŽALBA TUŽILAŠTVA, IZBACUJU SE KLJUČNI DOKAZI?! Nebojša Joksović prvi put javno svedoči protiv Šarića

Podeli vest

Petočlano veće Apelacionog suda u Beogradu odbacilo je kao nedozvoljenu žalbu tužilaštva za organizovani kriminal i odlučilo da se u prisustvu javnosti saslušaju dvojica svedoka saradnika u procesu protiv Darka Šarića i ostalih optuženih za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.

Nebojša Joksović i Draško Vuković, svedočiće prvi put javno, pošto su do sada tokom dva prvostepena suđenja pred Specijalnim sudom iskaze davali iza zatvorenih vrata.

Joksović svedoči prvi, a nakon njega će svedočiti Vuković danas ili sutra najavio je predsednik sudskog veća Sretko Janković.

Prethodno se u sudu odvijala rasprava između tužioca Saše Ivanića i sudskog veća, pošto je Tužilaštvo za organizovani kriminal uložilo je žalbu na rešenje sudskog veća Apelacionog suda kojim odlučilo da se iz spisa predmeta kao - nezakonito pribavljeni dokazi - izdvoje transkripti prisluškivanih razgovora koje je vodio trećeoptuženi Željko Vujanović, brat od tetke prvooptuženog Darka Šarića, kao i da se ponovo ispitaju dva svedoka saradnika.
Zakon ne predviđa žalbu u ovom slučaju?!
 

Predsednik sudskog veća sudija Sretko Janković ponovio je stav veća da zakon ne predviđa pravo žalbu u ovom slučaju pa je žalba odbačena kao nedozvoljena.

Foto: ATA Images

 



Takođe, Joksović je jedini svedok saradnik (pored Vukovića i Radana Adamovića) koji je teretio Šarića za organizovanje kriminalne grupe za šverc kokaina, a odbrana traži njegovo suočavanje sa drugim svedokom saradnikom i Šarićem.

Vujanovićevi razgovori jedan od ključnih dokaza
 

Povodom zahteva postupajućeg tužioca Saše Ivanića da veće precizira koji su to tačno dokazi i transkripti koji se izdvajaju, sudija Janković je rekao da fizički nije bilo moguće po strancima označiti razgovore koji se izdvajaju.

“Ali iz rešenja jasno proizlazi da se izdvajaju razgovori prisluškivani po naredbama istražnog sudije izdatih od 3. juna 2009. godine do 15. oktobra 2009. godine i odnose se na Željka Vujanovića”, rekao je Janković.

Pomenuti razgovori Željka Vujanovića smatraju se jednim od ključnih dokaza u postupku, a koji više neće moći da se koriste prilikom donošenja pravosnažne presude.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PREKINUTO SUĐENJE DARKU ŠARIĆU! Reagovao tužilac, stopirano ispitivanje svedoka!
Hronika

PREKINUTO SUĐENJE DARKU ŠARIĆU! Reagovao tužilac, stopirano ispitivanje svedoka!

Tužilaštvo za organizovani kriminal uložilo je žalbu na rešenje sudskog veća Apelacionog suda kojim je odlučilo da se iz spisa predmeta kao - nezakonito pribavljeni dokazi - izdvoje transkripti prisluškivanih razgovora koje je vodio trećeoptuženi Željko Vujanović, brat od tetke prvooptuženog Darka Šarića, kao i da se ponovo ispitaju dva svedoka saradnika.

08.03.2022

10:50

sledeća vest

Vesti

Vesić: Srbija nikada neće tolerisati terorizam
Politika

Vesić: Srbija nikada neće tolerisati terorizam

Srbija neće tolerisati terorizam i oštro će se obračunavati sa terorističkim grupama poput ove koja stoji iza napada koji se dogodio ispred ambasade Izraela u Beogradu, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infratrukture Goran Vesić uz poruku da je važno sačuvati mir u našoj zemlji i sankcionisati one koji taj mir pokušavaju da ugroze.

01.07.2024

19:19

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Tramp pokrenuo pobunu u demokratskoj stranci! Donatori odbili da daju pare Bajdenu, hoće da ga sklone po svaku cenu!
Uzbuna u SAD!

Tramp pokrenuo pobunu u demokratskoj stranci! Donatori odbili da daju pare Bajdenu, hoće da ga sklone po svaku cenu!

Donatori američke Demokratske stranke traže način da Džoa Bajdena uklone iz predsedničke trke protiv njegove volje i zamene jačim kandidatom, tvrdi "Njujork tajms". Istovremeno, NBC njuz otkriva da je odluka o povlačenju Bajdena (81) iz predsedničke trke u rukama njegove supruge Džil, koja za sada ne želi da se Džo odrekne drugog mandata u Beloj kući!

01.07.2024

19:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija