• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

15.03.2022

12:56

Ranjavanje na Karaburmi osveta za likvidaciju "škaljaraca"?!

Društvene mreže

Vesti

Ranjavanje na Karaburmi osveta za likvidaciju "škaljaraca"?!

Podeli vest

Vuk J. (34), koji je teško ranjen u nedelju rano ujutru u beogradskom naselju Karaburma, navodno je rođeni brat muškarca koji se dovodi u vezu s likvidacijom dvojice "škaljaraca" u Grčkoj 2020. godine

Kako navodi izvor Kurira, operativne informacije ukazuju da je brat ranjenog muškarca učestvovao u egzekuciji, posle koje je pobegao iz Srbije.

- Prikupljene informacije ukazuju da je ranjavanje Vuka J. možda bilo opomena njegovom rođenom bratu, koji već neko vreme nije u Srbiji. Tokom rada na slučaju ubistva u Grčkoj došlo se i do njegovog imena, ali on tada već nije bio dostupan našoj policiji - navodi izvor ovog lista.

Kako navodi, sumnja se da je brat Vuka J, navodno, bio pucač blizak kavačkom klanu.

- Na Karaburmi je bio poznat kao sitni diler, ali se vremenom priklonio "kavčanima" i, sudeći po operativnim informacijama, počeo za njih da radi puno ozbiljnije poslove - dodaje on.

Foto: printscreen/MUP

Vuk J. je, prema nezvaničnim informacijama, operisan i nalazi se na intenzivnoj nezi.

- Pogođen je sa četiri hica, jedan mu je prošao kroz pazuh, drugim je pogođen u leđa i sa dva u noge. Operisan je i njegovo stanje je stabilno - kaže izvor iz istrage.

Prema rečima sagovornika ovog lista, Vuka J, njegovog brata koji i dalje živi na Karaburmi, najverovatnije su ispred zgrade sačekala dvojica napadača. Kada je prišao prolazu zgrade, otvorili su vatru.

- Istraga je u toku, proveravaju se snimci sa okolnih kamera, kao i drugi tragovi pronađeni na licu mesta - dodaje on.

Odbio saradnju sa policijom

Kako otkriva, na mestu pucnjave u ulici Vojvode Micka pronađene su četiri čaure, a uzeta je parafinska rukavica i Vuku J. kako bi se sa sigurnošću utvrdilo da li je uzvratio paljbu.

- Napadači su najverovatnije bili maskirani i istrčali su kad je prošao ispred njih. Na to ukazuje i to što su mu rane zadate u predelu leđa i zadnjeg dela nogu. Kada je ranjen pao na zemlju, pobegli su u pravcu Zvezdarske šume - navodi izvor.

On podseća i da je Vuk J. odbio da kaže policiji šta se dogodilo, kao i da li sumnja ko stoji iza napada na njega.

Četiri smrti

Podsetimo, u Grčkoj su u januaru 2020. u restoranu u Atini ubijeni "škaljarci" Igor Dedović i Stevan Stamatović. Nekoliko meseci kasnije, u julu iste godine, ispred jedne vile na Krfu ubijeni su njihovi saradnici Alan Kožar i Damir Hadžić.

- Obe likvidacije dovode se u vezu s ratom škaljarskog i kavačkog klana. Grčka policija sumnja da je u likvidaciji u Atini učestvovalo najmanje pet, a na Krfu čak osam osoba. Navodno, većina njih je i identifikovana, neki više nisu živi, a za ostalima se još traga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija