• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/kurir

22.03.2022

11:21

SKANDAL U NEMAČKOJ ŠKOLI U BEOGRADU! Devojčice prijavile nastavnika za polno uznemiravanje?!

Vesti

SKANDAL U NEMAČKOJ ŠKOLI U BEOGRADU! Devojčice prijavile nastavnika za polno uznemiravanje?!

Podeli vest

Nastavnik Nemačke škole u Beogradu, protiv kog je Prvo osnovno tužilaštvo naložilo prikupljanje potrebnih obaveštenja, pošto su dve maloletne učenice preko advokata podnele krivičnu prijavu protiv njega za polno uznemiravanje, u ovoj elitnoj školi predaje etiku i istoriju!

Kako Kurir saznaje, on se već nekoliko dana, od kako je izbio skandal, ne pojavljuje na časovima i u školi, a navodno je posle izbijanja skandala suspendovan.

- Prvi put devojčice su ga prijavile razrednom starešini u novembru prošle godine. Zatim su se za pomoć obratile direktoru škole, ali pošto je izostala konkretkan reakcija, a neprimereno ponašanje nastavnika, navodno se nastavilo, one obavestile i roditelje, a potom je protiv njega podneta i krivična prijava tužilaštvu - kaže izvor Kurira i dodaje da je reč o nastavniku koji je državljanin Nemačke i koji je pre nekoliko godina došao u Srbiju.

Kako navodi, sumnja se da je polno uznemiravanje učenica trajalo od početka ove školske godine, odnosno od septembra 2021. Prema nezvaničnim informacijama, nastavnik je devojčicama ove internacionalne škole na Senjaku, upućivao neprimerene komentare i poglede na njihove grudi i intimne delove tela..

- Prema njihovim navodima, upadljivo je zurio u njihove intimne delove tela i davao neprimerene komentare - dodaje on.

Počela istraga, inspekcija utvrđuje istinitost optužbi

Podsetimo, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, saopštilo je da je formiralo predmet i uputilo zahtev za pružanje potrebnih obaveštenja prosvetnoj inspekciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog nadzora, kako bi se utvrdilo šta se dogodilo u Nemačkoj školi u Beogradu i da li su optužbe maloletnih učenica protiv nastavnika osnovane.

- Formiran je predmet kako bi se utvrdilo da li postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično delo polno uznemiravanje.

Tužilaštvu je podneta krivična prijava od strane dvojice učenika predmetne škole, preko punomoćnika, zbog postojanja osnova sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo - saopšteno je iz tužilaštva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija