• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/novosti

23.03.2022

09:58

DROGIRAN UBIO MAJKU I OCA! Analiza krvi ubice iz Kusatka otkrila, bio pod dejstvom narkotika VEĆ JE IMAO PROBLEME S DROGOM!

printscreen

Vesti

DROGIRAN UBIO MAJKU I OCA! Analiza krvi ubice iz Kusatka otkrila, bio pod dejstvom narkotika VEĆ JE IMAO PROBLEME S DROGOM!

Podeli vest

Miloš I. (33), koji je osumnjičen da je hicima iz lovačke puške ubio oca Andreja (72) i majku Gordanu (62) u naselju nadomak Kusatka kod Smederevske Palanke, u trenutku zločina, kako saznajemo, bio je pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

On je sa po jednim hicem u glavu ubio najpre oca, a potom i majku, potom se skinuo do gole kože i otrčao do stričeve kuće. Motiv ubistva ni posle dva dana istrage nije utvrđen, a osumnjičeni ni juče nije saslušan jer se nalazi u lošem psihičkom stanju.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo, osumnjičenom je, na zahtev tužilaštva, određen pritvor do 30 dana.

Kako "Novosti" saznaju iz pouzdanih izvora, Miloš je u trenutku ubistva bio pod dejstvom narkotika, tačnije marihuane - pokazale su analize krvi. Osim toga, bio je u psihičkom rastrojstvu, čak i dan nakon ubistva, što su ustanovili doktori.

Foto: printscreen

 

- Nakon što je usmrtio roditelje, nag je otrčao do kuće svog strica, koja se nalazi u blizini u zaseoku Počevica. Stricu je rekao šta je učinio, a onda ga pozvao "da zajedno probaju da im pomognu". Kada je došla policija, koju je pozvao stric, pričao je nepovezano, čak pominjao i da je Isus Hrist i Bog lično. Lekar psihijatar, koji je sa njim razgovarao nakon ubistva, procenio je da je kod Miloša reč o jednom obliku psihičke bolesti iz grupe šizofrenije - kaže naš izvor blizak istrazi.

Prema našim saznanjima, Miloš je najpre ubio oca, koji je bio na traktoru, a potom je pucao u majku, koja je, navodno, pokušala da pobegne. Nakon obdukcije, ustanovljeno je da je smrtne rane oboma zadao sa po jednim hicem u glavu iz očeve lovačke puške.

Šta se pre toga dešavalo, niko ne može da posvedoči. Čak ni osumnjičeni nije policiji mogao da ispriča svoju verziju događaja.

Vratio se iz Holandije, ranije imao probleme s drogom

Inače, Miloš se pre petnaestak dana vratio iz Holandije gde je izvesno vreme živeo. Ima starijeg brata i sestru. Meštani Kusatka napominju da je Miloš i ranije imao probleme s drogom, ali i psihičke smetnje. Nema, međutim, informacija da se on ranije zbog toga lečio.

Foto: printscreen

Mesto ubistva
Motiv zasad ostaje tajna 

Miloš je, dan posle zločina, doveden u Više javno tužilaštvo u Smederevu gde je trebalo da iznese odbranu i ponudi moguće motive.

- Međutim, zbog psihičkog stanja u kojem se nalazio, nije bilo moguće saslušati ga.

Tužilaštvo je tražilo određivanje pritvora zbog opasnosti da ne ponovi krivično delo i zbog uznemirenja javnosti - kaže Ivan Konatar, viši javni tužilac. - Tokom dalje istrage, osumnjičeni će biti podvrgnut psihijatrijskom veštačenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17