• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.04.2022

15:33

TUŽNA KOLONA! Tela poginulih rudara odvezena iz rudnika Soko, ZASTAVE SPUŠTENE NA POLA KOPLJA (VIDEO)

Informer

Vesti

TUŽNA KOLONA! Tela poginulih rudara odvezena iz rudnika Soko, ZASTAVE SPUŠTENE NA POLA KOPLJA (VIDEO)

Podeli vest

Velika tragedija desila se rano jutros u rudniku Soko, gde je od posledica gušenja metanom život izgubilo osam rudara, dok je više od 20 bilo povređeno

Iako se u početku mislilo da je smrt nastupila u urušavanju rudnika posle eksplozije, kasnije analize stručnjaka i pregled tela poginulih nedvosmisleno su ukazali da je smrt rudara nastala gušenjem otrovnim gasom metan.

Foto: D.K.

 

Kako informer saznaje s mesta tragedije, otrovni gas se pojavio kako posledica urušavanja, dok je u smeni bilo 49 rudara.

Ubrzo po saznanju o nesreći u rudnik Soko su stigle ekipe Hitne pomoći aleksinačke Opšte bolnice kao i patrole policije. Momentalno je počela akcija spasavanja rudara koji su u trenu ostali zarobljeni pod zemljom.

Foto: informer.rs

 

Na mesto nesreće uskoro su počeli da stižu članovi porodica rudara u smeni, kako bi na licu mesta saznali informacije o svojim najmilijima. Na nesreću bilo je mnogo onih koji su te vesti sačekali sa teškim suzama u očima.

Foto: informer.rs

 

Dok su pogrebna vozila izlazila iz rudnika noseći tela poginulih rudara na obdukciju u KC Niš, na rudničkim jarbolima zastave su bile spuštene na pola koplja.  

Foto: informer.rs

 

Iza osam rudara ostalo je 12 dece, jedna beba koja se rodila početkom ove godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija