• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

02.04.2022

10:51

VELIKA BOL, TUGA I OPOMENA! Obeleženo deset godina od velike tragedije u diskoteci „ Kontrast“

S.NS

Vesti

VELIKA BOL, TUGA I OPOMENA! Obeleženo deset godina od velike tragedije u diskoteci „ Kontrast“

Podeli vest

Ispred spomenika žrtvama kod nekadašnje diskoteke „ Kontrastu“ u petak 1. aprila obeleženo je deset godina od tragične pogibije šestoro mladih u požaru u tom objektu

Požar je izbio oko dva sata posle ponoći, a u dimu su se ugušili: Marina Aničić (25) iz Čuruga, Zoran Ignjatović (28) državljanin BiH, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca, Renato Vuković (21) iz Kikinde, Milena Dalmacija (26) iz Futoga i Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada.

Predsednica Skupštine grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović, istakala je da danas obeležavamo jedan od najtužnijih dana u Novom Sadu.

– Roditeljima, porodicama, prijateljima je najteže da obeleže ovu tragediju. Sam pomen na to u njima izaziva neopisiv bol ali ono što je naš zadatak jeste jedna velika opomena i mi moramo stalno da opominjemo jedni druge . Ono što se desilo je zaista jedna velika tragedija i takava tragedija nikada više ne sme da se ponovi.

Foto: S.NS

 

Ona se desila tačno pre 10 godina na ovom mestu i ja nemam adekvatne reči koje bih uputila porodicama koje su izgubile svoje najmilije. Od nase se očekuje da im pružimo podršku onoliko koliko je to moguće, što upravo danas i činimo – rekla je Marinković.

Ona je dodala, da bez obzira na to koliko je vremena prošlosvi i dalje zajedno osećamo jednu neutešnu bol i tugu zbog tragedije koja se desila baš na ovom mestu.

- Ono što želim da istaknem je da bez obzira što imamo postojanje zakona i propisa o poboljšanju protiv-požarne zaštite, društvo mora da bude mnogo zainteresovanije i odgovornije i sposobnije za preventivu za poštovanje mera i da na taj način damo doprinos i pokušamo da sprečimo da se u budućnosti ovakve tragedije ne ponove – istakla je Jelena Marinković Radomirović.

Otac nastradale novinarke Tamare Miladinović, pravnik u penziji Branko Miladinović, je kazao da i posle deset godina porodice ne znaju kako su ostale da žive sa tolikom tugom.

Foto: S.NS

 

- Uporna borba udruženja građana je da se uspostavi indviduaalna odgovornost za sve tri grane vlasti. Mi smo ostali na represiji a treba i eduakcije i prevencije da se sprovodu u ovom društvu, a represija dolazi tek na kraju – naglasio je Miladinović i dodao da se zahvaljuje svim prisutnima što su došli da obeleže ovaj tužan dan, ali da znaju da će se oni boriti do kraja za civilizovano društvo budućih generacija da se ovako nešto ne ponovi.

On je najavio da će na ovom mestu biti izgrađen Memorijalni park „ Mladost“, u ime svih 18 žrtava, četiri požara koja su se dogodila do sada u Novom Sadu. Zbog izbijanja požara, nepoštovanja propisa i drugih dela u vezi sa tom tragedijom na kaznu zatvora od četiri godine osuđen je vlasnik objekta Alojz Ganić, zakupci Slaviša Stanišić i Dejan Ratković na 9 i 7 godina, a električar Miroslav Papuga na 9 godina zatvora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija