• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

02.04.2022

14:24

POTRESNA ISPOVEST OCA POGINULOG RUDARA! Kao smenovođa morao je poslednji da ostane u jami I VIŠE SE NIJE VRATIO (VIDEO)

Privatna arhiva

Vesti

POTRESNA ISPOVEST OCA POGINULOG RUDARA! Kao smenovođa morao je poslednji da ostane u jami I VIŠE SE NIJE VRATIO (VIDEO)

Podeli vest

Darko Zlatković (43) iz Aleksinca, vođa smene koju je juče zasedila nesreća u rudniku u „Soko“ nastradao je u zoru zajedno sa još sedam svojih kolega

Darkov otac Dragoljub Zlatković (66) kaže da je njegov sin radio kao smenovođa imao je zadatak da ostane poslednji u rudarskom oknu, a tako je i ovoga puta učinio.

- Ostao je poslednji i ugušio se. Završili su otkop i onda je izbio metan i nisu mogli da se spasu - rekao je Zlatković.

Prema njegovim rečima, ne samo to okno u kojem se juče stradali njegov sin i ostali rudari, već je ceo rudnik „Soko“ opasan jer svuda ima metana. On je 16. januara 1998. godine preživeo tešku rudarsku nesreću u tom rudniku.

Ta nesreća je odnela živote 29. rudara i to ga je mnogo bolelo svih proteklih godina. Uprkos tome, nastavio je da radi u rudniku i dočekao je penziju. Zaposlili su se tamo i njegovi sinovi, a sada je doživeo nešto najgore što jedan roditelj može da doživi.

Foto: D.K.

 

- Darko je rudniku radio 21 godinu, a radi tamo i mlađi sin Dalibor. On je bio u prvoj smeni, a Darko u trećoj. Čuo je za nesreću i rekli su mu najstrašniju vest da je ostao bez brata. Posle smo zajedno otišli gore u rudnik... - kazao je neutešni čovek.

Kazao je da je obdukcija u Nišu završena i da je njegov mlađi sin otišao da doveze brata. Sahraniće ga sutra u 13 časova, na novom Groblju u Aleksincu.

- Dalibor će nastaviti da radi u rudniku. Gde bi drugde. I Darko je tamo radio jer nije mogao da pronađe posao u struci. On je bio šumarski tehničar - rekao je nesrećni čovek.

Foto: D.K.

 

Prijatelji i komšije Zlatkovića još ne mogu da veruju šta je zadesilo njihovog Darka, za kojeg imaju samo reči hvale.

Prisećaju se kako je raspložen otišao na posao, a pre toga je popio kafu sa roditeljima i obećao im da će se oženiti posle Uskrsa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija