• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

03.04.2022

17:24

TU NA GROBLJU POČIVA MOJA PORODICA! Sahranjen najstariji rudar poginuo u rudniku Soko

D. K.

Vesti

TU NA GROBLJU POČIVA MOJA PORODICA! Sahranjen najstariji rudar poginuo u rudniku Soko

Podeli vest

Najstariji od svih nastradalih rudara u rudniku Soko, Bratisav Živković (59), sahranjen je danas na seoskom groblju u rodnom Jasenju

Živkovića je na poslednji put od njegove kuće do groblja na kom će počivati ispratila povorka koja se protezala čitav kilometar. Supruga Slađana, sin Nikola, ćerke Tamara i Sandra, brat Tomislav sa porodicom i brojna druga rodbina, prijatelji i kolege došli su da se oproste od svog Bratislava kog je od penzionisanja delilo samo mesec dana.

Foto: D. K.

Njegov stariji brat Tomislav Živković rekao je da su za protekla tri dana, od kako su čuli najcrnju vest, isplakali sve suze i ostali bez glasa.

- Moj brat jeste bio najstariji među poginulim rudarima, ali on nije bio star. Bio je jak, kao od stene odvaljen. Mogao je sam rukama kola da okrene. Radio je u rudniku, radio kod kuće poljoprivredu, čuvao stoku. Ja sam stariji od njega 6,5 godina i dočekao sam penziju, a on, eto, nije. Tuga. Sad tu na groblju počiva moja porodica, on i roditelji - rekao je neutešni čovek.

Sin nastradalog rudara Nikola kaže da je njegov otac bio porodičan čovek i celog života sve što je radio, radio je zbog svoje porodice.

Dosta su sa majkom radili poljoprivredu i čuvali stoku, ali to nije bilo dovoljno da bi mogli da nas troje školuju i izvedu na put, zato se i zaposlio u rudniku. Radio je od 2006. godine i sledećeg meseca je trebalo da ode u penziju - rekao je Nikola.

Foto: D. K.

Rekao je da oca i njegove kolege niko ne može da vrati, ali da bi voleo da novinari pišu o nesreći kako se ne bi ponovila nikada više.

- Moramo nešto da učinimo za ljude koji su ostali tamo da rade, da njima pomognemo, da oni žive, da se ne dogodi nova tragedija. Svima je muka svoja najveća, nama je naša najveća, ali svesni smo da su mnogo strašne sudbine i drugih. Ostala je iza jednog rudara bebica od mesec dana - izjavio je Nikola.

Sahrani Bratislava Živkovića prisustvovale su i kolege rudari koji su sa njim bili u kobnoj smeni. Izašli su iz bolnice i smogli snage da dođu da ga isprate na večni počinak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija