• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

14.04.2022

11:41

OZLOGLAŠENI KLAN OPTUŽEN ZA 7 LIKVIDACIJA! Belivuk i Miljković naredili likvidaciju Nikole Mitića, PRVO MU ODSEKLI PRST, A ONDA PRESEKLI VRAT!

Informer/Fotomontaža

Vesti

OZLOGLAŠENI KLAN OPTUŽEN ZA 7 LIKVIDACIJA! Belivuk i Miljković naredili likvidaciju Nikole Mitića, PRVO MU ODSEKLI PRST, A ONDA PRESEKLI VRAT!

Podeli vest

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je drugu optužnicu protiv grupe Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, za ubistvo Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića. Ovo su ujedno šesto i sedmo ubistvo za koje se tereti ovaj klan

Kako se sumnja, ozloglašeni klan oteo je, mučio, a potom zverski ubio ovu dvojicu mladića. Prema nezvaničnim informacijama iza ubistva Mitića stoje Veljko Belivuk, Marko Miljković, Senad Rešović, Miloš Budimir, Vladimir Grek, Srđan Lalić, Bojan Hrvatin, Vladan Draganić i Dejan Tešić.

S druge strane za ubistvo Mihajlovića pored vođa klana sumnjiče se i Vlade Draganić i Nikola Spasojević koji je ujedno i svedok optuženi u postupku protiv ove kriminalne grupe.

Foto: nestalisrbija.rs

Nikola Mitić

Kako se sumnja, Mitić je otet 10. avgusta prošle godine na Dedinju. Njemu su okrivljeni preprečili put ispred ambasade SAD-a. Tada su ga kidnapovali i tukli sve do stadiona Partizana u Humskoj ulici. Prema navodima iz naloga za sprovođenje istrage protiv ozloglašenog klana, u tajnoj prostoriji su nastavili njegovo mučenje.

Mitić im otkrio šifru na aplikaciji Skaj 

Mitić je imao telefon sa aplikacijom "Skaj" i tada su tražili da im da šifru kako bi otkrili sa kim komunicira. Izvukli su prepisku sa Lazarom Vukićevićem (takođe ubijenim). Telefon su bacili u Dunav, a po naredbi Belivuka i Milkovića Mitić je odvezen u vikendicu u Ritopeku.

- Belivuk i Miljković su preko "Skaja" nastavili da komuniciraju sa članovima grupe i daju im zadatke. Prema njihovoj naredbi, Mitiću su prvo odsekli prst na nozi, pa ga davili i na kraju zaklali - stoji u naredbi o sprovođenju istrage.

Mitićev automobil “hondu sivik” osumnjičeni su odvezli na Košutnjak gde su uklonili sve tragove. Delove tela ubijenog Mitića bacili su u Dunav, a prostorije su očistili varakinom.

Mihajlovića otrovali u Ritopeku pa spalili u Surduku

Sedma žrtva ovog klana je Goran Mihajlović, koga je grupa Velje Nevolje držala zatočenog nakon čega su ga otrovali u vikednici u Ritopeku, a njegovo telo potom prevezli kamionom u vikendicu u Surduku u Staroj Pazovi gde su ga spalili.

Prema informacijama koje posedujemo, ubistvo je isplanirano u martu 2019. godine. Kako smo pisali, a šta je stajalo u nalogu za sprovođenje istrage, Belivuk je navodno Spasojeviću dao novac i rekao mu da kupi radne kombinezone, čizme, kape, najlon, kabl, lanac, rukavice, čekiće, macole i korišćene automobilske gume i ne manje od 40 džakova ćumura. Sudeći po navodima tužilaštva, ovo ubistvo izvršeno je po drugačijem principu od ostalih.

Pripadnici ovog klana, kako se sumnja koristili su kamion za prevoz stvari koje je Spasojević nabavio sve do kuće koja se prvi put od početka istrage koja je pokrenuta pre tačno godinu dana pomenuta. Naime, kako tužilaštvo navodi, u pitanju je kuća u mestu Surduk u Staroj Pazovi koja se nalazi na placu u okviru kojeg je i šuma. Ova kuća, otkriva nalog za sprovođenje istrage, poslužila im je da se reše tela.

Namamili ga na sastanak

Prethodno su, kako se sumnja, namamili Mihajlovića da se nađe sa Miljkovićem i Belivukom, pa su ga u tajnoj prostoriji garaže u vikendici strave u Ritopeku vezali, a sivom lepljivom trakom mu zalepili gornji deo lica do nosa. On je vezan u kući u Ritopeku proveo celu noć 1. na 2. april, a kako se sumnja njega su čuvali Nikola Spasojević i Vlade Draganić.

Foto: printscreen/Slavija Info

Goran Mihajlović

- Oni su od oštećenog zahtevali da im preko svojih poznanika preda mašinu za pravljenje tableta - psihoaktvinih supstanici, opojnu drogu i vatreno oružje koje je neovlašćeno držao, zbog čega su ga ispitivali u toku dana i noći 1. na 2. april 2019. godine - stoji u nalogu tužilaštva.

Mihajlović je, prema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal bio pod prismotrom sve do 2. aprila kada su u bunker u garaži došli Belivuk i Miljković. Spasojeviću su, kako se sumnja, rekli da doveze kamion, kupi pesak i natovari ga u tovarni deo kamiona, kako bi telo Mihajlovića iz kuće u Ritopku prevezli do placa kuće u Surduku.

- Spasojević je to i učinio i dovezao je kamion do kuće u Ritopeku u kojoj su Belivuk i Miljković u međuvremenu od njegovog dolaska i povratka lišili života Mihajlovića tako što su ga za sada nepoznatom supstancom otrovali, telo umotali u najlon pa su Spasojević, Belivuk, Miljković i Draganić telo Mihajlovća iz tajne prostorije preneli u tovarni deo kamiona, prekrili peskom i odvezli na plac kuće u Surduku i tako što je Spasojević vozio kamion a Belivuk i Miljković išli vozilom marke gold “Golf” ispred njega - navodi Tužilaštvo za koje sumnja da su po dolasku na plac napravili lomaču od starih autmobilskih guma, ćumura i drveća, koju su zapalili, a telo Mihajlovića stavili na stare automobilske gume, nalili benzinom i zapalili.

Foto: printscreen/Slavija Info

 
Delove Mihajlovićevog tela Belivuk isitnio macolom

Tužilaštvo sumnja i da je nesagorele delove tela Mihajlovića, Velja Nevolja macolom usitnio, a potom ih stavili u džak i odvezli do Pupinovog mosta kamionom, gde su ih bacili u Dunav.

Kako se sumnja, ozloglašeni klan oteo je, mučio, a potom zverski ubio ovu dvojicu mladića. Prema nezvaničnim informacijama iza ubistva Mitića stoje Veljko Belivuk, Marko Miljković, Senad Rešović, Miloš Budimir, Vladimir Grek, Srđan Lalić, Bojan Hrvatin, Vladan Draganić i Dejan Tešić. S druge strane za ubistvo Mihajlovića pored vođa klana sumnjiče se i Vlade Draganić i Nikola Spasojević koji je ujedno i svedok optuženi u postupku protiv ove kriminalne grupe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija