• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.04.2022

15:58

DAČA I MIKA NA "SKAJU" "ATOS" I "PORTOS"! MAŠTOVITI NADIMCI POLICAJACA U BEKSTVU! Koji "musketar" im je dojavio da će biti uhapšeni?

printscreen

Vesti

DAČA I MIKA NA "SKAJU" "ATOS" I "PORTOS"! MAŠTOVITI NADIMCI POLICAJACA U BEKSTVU! Koji "musketar" im je dojavio da će biti uhapšeni?

Podeli vest

Policajci Danilo Stojanović i Milutin Radovanović, u narodu poznatiji kao Dača i Mika, za kojima se traga zbog sumnje da su bili deo kriminalne grupe Darka Šarića, imali su nadimke na kriptovanim "skaj" telefonima po čuvenim musketarima "Atos" i "Portos"

Pošto postoje ozbiljne indicije da im je u neko od kolega dojavio da im se sprema hapšenje, sasvim je moguće da je "krtica" u MUP na "skaju" imao nadimak "kardinal", "Dartanjan" ili "Aramis", po likovima iz knjige "Tri musketara". 


Ali, šalu na stranu. Prema saznanjima iz istrage, Dača i Mika su u noći između srede i četvrtka najverovatnije pobegli u Crnu Goru, i to samo nekoliko sati pre nego što im je policija zakucala na vrata.
- Za akciju hapšenja je znao mali broj ljudi i nema sumnje da je postojala "krtica" koja je Stojanoviću i Radovanoviću dojavila da će im u ranu zoru policija doći na vrata. Samo nekoliko sati pre hapšenja, u četvrtak oko 3.30 posle ponoći, uspeli su da pobegnu. Na našoj granici sa Crnom Gorom nisu registrovani, ali je crnogorska granična policija ubeležila njihov ulazak - kaže izvor iz istrage.


Inače, Stojanovic je bivši načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove u MUP, a Radovanović koordinator u direkciji policije. Navodno, blisko su sarađivali sa bivšom državnom sekretarkom u MUP Dijanom Hrkalović, koja je optužena za trgovinu uticajem, jer je sarađivala sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem Mesarom.


Podsetimo, Dača i Mika bili su u centru pažnje i u februaru, kada su uhapšeni zbog sumnje da su na Cvetnom trgu u Beogradu pretukli kolegu, jednog od načelnika u Interpolu M. V. Zbog tog napada, postupak protiv njih pokrenulo je Prvo osnovno javno tužilaštvo, a od tada su bili na merama Službe za unutrašnju kontrolu MUP. Sumnja se da su upravo iz ove službe dobili informaciju da će biti uhapšeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djordje

pre 2 godine

Izem ti zemlju koja ima punu policiju kriminalaca i krtica koji rade za pare?! U normalnoj zemlji bi mnogi dobili otkaze a kod nas to je normalno?! Koliko decenija ce trebati da nam se policija ocisti od kriminalaca?! Do sada su ih samo "rotirali" kad ih uhvate na delu prebace ih na drugo radno mesto?! To je kod nas normalno?! "Vrana vrani ne kopa oci" izgleda meni da da ima vise krimosa u policiji od postenih policajaca?! Zabrinjavajuce!!!!

sombor

pre 2 godine

Nemoj te se cuditi kad jedan dan i Hrkalovic nestane iz kucnog pritvora sve je to ista banda svisu oni zajedno radili svasta one zna stase izdesavalo

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija