• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/N.I./T.I.

16.04.2022

09:01

DARKO ŠARIĆ KORISTIO OVA DVA IMENA NA "SKAJU"! Odakle telefoni u ćeliji narko bosa i kako mu je aplikacija došla glave?

Tanjug

Vesti

DARKO ŠARIĆ KORISTIO OVA DVA IMENA NA "SKAJU"! Odakle telefoni u ćeliji narko bosa i kako mu je aplikacija došla glave?

Podeli vest

Policija uz pomoć Evropola u otključanim Skaj telefonima našla dokaze da je Darko Šarić iz zatvora naredio ubistvo Milana Milovca Cigle u Ekvadoru, Šarić je iz ćelije organizovao i šverc kokaina... Droga vredna stotine miliona evra stizala u hrvatsku luku Ploče, gde ju je preuzimao Petar Ćosić Šarac
Gorštak
Šarić je na Skaju imao nadimke Lijam i Gorštak
Izvor iz istrage

Narko-bos Darko Šarić, koji je u četvrtak uhapšen u svojoj vili na Dedinju, gde se nalazio u kućnom pritvoru, lako bi mogao da završi na doživotnoj robiji zbog dokaza pronađenih u mobilnoj aplikaciji Skaj! Kako je utvrđeno u istrazi, Šarić je, dok je bio u zatvoru, krajem 2020. preko Skaja lično naredio ubistvo Milana Milovca Cigle u Ekvadoru. Takođe, on je rukovodio i milionskim švercom kokaina iz Južne Amerike u Evropu, kao i trgovinom oružja sa Balkana u zemlje Evropske unije! Darko Šarić je na Skaju koristio nadimke Gorštak i Lijam.

Otkud telefoni u ćeliji?

Za sada nema odgovora na pitanje - otkud zloglasnom narko-bosu pet mobilnih i satelitskih telefona u pritvoru, u kom je bio od početka od 2014. sve do decembra 2021. Odgovor na to pitanje možda nikad nećemo saznati, ali poznato je da je inkriminišuća prepiska sa Skaja između Šarića i njegovih saradnika otkrivena nakon zaplene servera te kriptovane aplikacije u Francuskoj, što je izveo Evropol u saradnji sa bezbednosnim službama EU i Srbije.

U četvrtak je, nakon što su prikupljeni brojni čvrsti dokazi, usledilo sinhronizovano hapšenje Šarića i njegovih saradnika u Srbiji i Hrvatskoj, pa su tako u našoj zemlji iza rešetaka završili i advokat Dejan Lazarević, zatim osuđivani huligan Crvene zvezde Uroš Mišić (sada Radovanović), kao i Šarićev telohranitelj Danilo Odović i bivši policajac Duško Mirković. U Srbiji se, kako saznajemo, vodi istraga i protiv više policajaca i sudija zbog sumnje da su radili za Šarićev klan.
"Pripadnici ove grupe sumnjiče se za teško ubistvo, šverc droge i oružja, izazivanje opšte opasnosti i zloupotrebu službenog položaja", saopštio je MUP.

Istovremeno, u Hrvatskoj su uhapšeni Petar Ćosić Šarac iz Tomislavgrada, Šarićev blizak saradnik s kojim je ovaj u stalnoj komunikaciji preko Skaja, kao i Manuel Vulić i još osam članova bande.

Izvor iz istrage otkriva da su svi uhapšeni u Hrvatskoj bili pod direktnom komandom Darka Šarića.

- Šarac je po Šarićevom naređenjima rukovodio prijemom tovara kokaina u luci Ploče, a odatle se vršila distribucija droge po Balkanu i celoj Evropi. Za nabavku kokaina u Južnoj Americi bio je zadužen Milan Milovac Cigla, koji je i živeo u Ekvadoru. Milovac je, međutim, postao neposlušan, otrgao se kontroli, pa je Pljevljak 2020. iz pritvora preko Skaja naredio Šarcu da organizuje ubistvo Cigle u Ekvadoru - otkriva naš izvor i pojašnjava:

- Cigla nije hteo da drugim Šarićevim saradnicima prepusti kontakte sa dobavljačima kokaina u Ekvadoru i Kolumbiji. Osim toga, počeo je i Šarcu da se žali na Šarića i da govori ružno o njemu. Šarac je sve to preneo Šariću, i tada je narko-bos izdao naređenje za likvidaciju. Celokupna komunikacija o tom zločinu je takođe otkrivena na Skaju!

Prema rečima našeg sagovornika, ubistvo Milovca izvedeno je "kao na filmu".

- Šarac je u novembru 2020. naložio Manuelu Vuliću da organizuje lokalne kriminalce i ubice u Ekvadoru da danonoćno prate Milovca. Kada su plaćene ubice otkrile sve Milovčeve navike i utvrdili kuda se kreće, napravili su mu zasedu, sa dva motora ga presreli na ulici i izrešetali. Međutim, Milovac je nekim čudom ostao živ - napominje naš izvor.

Cigla je tada prebačen u bolnicu, gde je dobio policijsko obezbeđenje, a kad je Šarić u zatvoru čuo za to, odmah je preko Skaja naredio Šarcu da se Milovac dokrajči u bolnici, pa ako je neophodno, da se likvidiraju čak i ekvadorski policajci koji ga čuvaju!

- Šarac je za taj posao angažovao dvojicu plaćenih ubica iz Kolumbije. Obećao im je 50.000 dolara ako dokrajče Milovca u bolnici, i još 20.000 ako tom prilikom budu morali da ubiju i policajce. Međutim, jedan ubica je uhapšen tokom pripreme likvidacije, pa je akcija osujećena, ali ubrzo zatim je, 11. januara 2021, Milovac preminuo u bolnici. Dva meseca kasnije njegovo telo je prebačeno u Srbiju i on je sahranjen na Novom bežanijskom groblju - rekao je naš izvor.

Foto: printscreen

Darko Šarić uhapšen sa 11 saradnika

Slično prošao i Belivuk

Inače, aplikacija Skaj koštaće doživotne robije i Veljka Belivuka, Marka Miljkovića Mesara i mnoge druge pripadnike njihove koljačke bande, koja je pohapšena 4. februara 2021.

U njihovim prepiskama otkrivene su jezive slike i snimci mučenja i kasapljenja žrtava u "kući strave" u Ritopeku. Pošto najnovije informacije iz istrage ukazuju da je pravi šef Belivuku i Miljkoviću, ali i celom "kavačkom klanu" bio zapravo Šarić, sasvim je moguće da su i njemu slali u zatvor te užasne snimke.

Podsetimo, Šarić je nakon akcije "Balkanski ratnik" 2009. godine, kad je zaplenjeno 5,7 tona kokaina, bio u bekstvu sve do 2014, kada se predao našim vlastima, i do decembra 2021. bio je u zatvorskom pritvoru, odakle je prebačen u kućni pritvor, s nanogicom. U međuvremenu, osuđen je na 15 godina zatvora za šverc kokaina, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni kasacioni sud. U drugom postupku osuđen je za pranje novca na devet godina, ali ta presuda nije pravosnažna.

 

Mišić spalio džip svedoka protiv Šarića!

Osuđivani navijač Uroš Mišić (33), sada Radovanović, tereti se za izazivanje opšte opasnosti pošto je 8. avgusta 2020. u Valjevu zapalio džip G. N. (52), koji je bio svedok u postupku protiv Darka Šarića, ekskluzivno saznaje Informer!
Mišić se, kako saznajemo, već mesecima nalazi u kućnom pritvoru s nanogicom, a u četvrtak je, međutim, iz kućnog pritvora prebačen u ćeliju!
Inače, džip "honda" Valjevca G. N. dignut je u vazduh ispred njegove porodične kuće, oko tri sata iza ponoći. Vozilo je bilo parkirano na trotoaru, a tom prilikom je oštećeno još nekoliko automobila u neposrednoj blizini. Na sreću, povređenih nije bilo. Navodno su sigurnosne kamere sa jednog od objekata u ulici zabeležile maskiranog muškarca sa kapuljačom kako prilazi vozilu, ostavlja bombu na haubu i žurno se udaljava, nakon čega je ubrzo odjeknula eksplozija koja je probudila čitav kvart.
Policajci na Skaju bili 'Atos' i 'Portos'!

Policajci Danilo Stojanović i Milutin Radovanović, među kolegama poznatiji kao Dača i Mika, za kojima se traga zbog sumnje da su bili deo kriminalne grupe Darka Šarića, imali su nadimke na kriptovanim telefonima Skaja po čuvenim musketarima Atosu i Portosu.
Prema saznanjima iz istrage, Dača i Mika su u noći između srede i četvrtka najverovatnije pobegli u Crnu Goru, i to samo nekoliko sati pre nego što im je policija zakucala na vrata.
- Za akciju hapšenja je znao veoma mali broj ljudi i nema sumnje da je postojala "krtica" koja je Stojanoviću i Radovanoviću dojavila šta se sprema. Samo nekoliko sati pre hapšenja, u četvrtak oko 3.30 posle ponoći, oni su uspeli da pobegnu. Na našoj granici sa Crnom Gorom nisu registrovani, ali je crnogorska granična policija zabeležila njihov ulazak - kaže izvor iz istrage.
Inače, Stojanović je bivši načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove u MUP, a Radovanović koordinator u direkciji policije. Navodno, blisko su sarađivali sa bivšom državnom sekretarkom u MUP Dijanom Hrkalović, koja je optužena za trgovinu uticajem, jer je sarađivala sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem Mesarom.
Podsetimo, policajci Stojanović i Radovanović bili su u centru pažnje i u februaru, kada su uhapšeni zbog sumnje da su na Cvetnom trgu u Beogradu pretukli kolegu, jednog od načelnika u Interpolu.
Zbog tog napada postupak protiv njih pokrenulo je Prvo osnovno javno tužilaštvo, a od tada su bili na merama Službe za unutrašnju kontrolu MUP. Sumnja se da su upravo iz te službe dobili informaciju da će biti uhapšeni.
Lana verna Šariću, ima ergelu konja

Lana Popović (41), nevenčana supruga Darka Šarića, bila je u četvrtak s njim u vili na Dedinju kada je on uhapšen. Ona mu je bila verna svih sedam godina i devet meseci, od 2014. do decembra 2021. godine, dok je bio u zatvorskom pritvoru, a sve vreme je bila i s njim u vili otkako je prebačen u kućni pritvor.
Popovićeva je ranije bila vaspitačica i uoči akcije "Balkanski ratnik" 2009, radila je na otvaranju privatnog obdaništa u Šilerovoj ulici u Zemunu. Međutim, taj vrtić joj je oduzet tokom finansijske istrage, kao i stan u Ulici španskih boraca u Novom Beogradu.
Na suđenje nevenčanom mužu uvek je dolazila doterana, u firmiranoj garderobi, i iz publike mu je davala podršku. Redovno mu je dolazila u posetu, pa su koristili i privilegije "ljubavne sobe" u pritvoru. Pre dve godine dobili su drugog sina, dok Darko iz prvog braka ima ćerku.
Jednom prilikom Lana je Darku poslala u zatvor knjigu u kojoj je napisala: "Darko, izdrži, voli te Lana", ali čuvari u Specijalnom sudu nisu dozvolili da knjiga stigne do Šarića, pošto su posumnjali da se u toj posveti krije šifrovana poruka.
Popovićeva voli konje, pa je napravila ergelu konja u Mirijevu. Bavila se iznajmljivanjem konja za jahanje na hipodromima.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 2 godine

on je americki taster .. skonjen u Srbiju da ga stiti drzava .. pusten malo u kucni pritvor .. dok su ga snimile bivse "kolege" . .sad ga brze bolje sklanjaju u zatvor da mu sacuvaju zivot .. Tvrdnje da je imao skaj telefon u pritvoru .. gde je ogranicen i broj listica toalet papira .. samo budala moze da prihvati ..

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija