• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/24 sedam

16.04.2022

13:19

OTKRIĆA ISTRAGE PREVAZILAZE SVE PRIČE O ŠARIĆEVOJ KOKAINSKOJ HOBOTNICI! Sad je mnogo jasnije odakle u luci Bar ONOLIKA KOLIČINA DROGE!

printscreen

Vesti

OTKRIĆA ISTRAGE PREVAZILAZE SVE PRIČE O ŠARIĆEVOJ KOKAINSKOJ HOBOTNICI! Sad je mnogo jasnije odakle u luci Bar ONOLIKA KOLIČINA DROGE!

Podeli vest

Sad je jasnije kako su u crnogorskoj luci Bar zaplenjene enormne količine kokaina koje su stizale u kontejnerima sa bananama

Dako Šarić, koji je pre dva dana ponovo uhapšen zbog sumnje da je, boraveći u dugogodišnjem pritvoru, organizovao ubistvo svog bliskog saradnika Milana Milovca, kao i prekookeanski šverc kokaina, negirao je sinoć dela tvrdeći da je u pitanju pritisak Tužilaštva za organizovani kriminal zbog dva sudska postupka protiv njega, koja su pred Aplacionim sudom ušla u završnu fazu.

Međutim, intenzivna međunarodna akcija, koja je trajala godinu i po dana rezultirala je hapšenjem blizu 30 osoba iz Srbije i Hrvatske, a ono što je otkriveno prevazilazi sve ispričane priče o Šarićevoj kokainskoj hobotnici.

Saradnicima u Srbiji i Hrvatskoj naloge slao preko aplikacije "Skaj"

Datum hapšenja Šarića u Beogradu, koji je nakon osam godina provedenih iza rešetka, pre četiri meseca pušten u kućni pritvor, te Petra Ćosića u Hrvatskoj, nije bio slučajan. Pre dva dana istekle su tajne mere nadzora nad Ćosićem, koje su uz sudske naloge oktobra 2020. pokrenuli hrvatska policija i Uskok, a prema hrvatskom zakonu, takve radnje mogu trajati maksimalno upravo godinu i po dana.

Foto: Zoran Sinko

 

Ćosiću i njegovim sardnicima u Hrvatskoj na teret se stavlja da su organizovali likvidaciju Milana Milovca zvanog "Čupavi", saradnika Darka Šarića koji je živeo u Ekvadoru, a dokazi su, baš kao i u slučaju zloglasnog klana Veljka Belivuka, pribavljeni tako što im je dešifrovana komunikacija preko aplikacije “Skaj”.

Odanost i respekt za "Dr. Pastu"

Prema pisanju hrvatskih medija, posebno je zanimljiva osoba koja se skriva iza PIN-ova 8I1JDW, 2MIPSK, F8BD55, budući je reč o nekome kome su Ćosić, ali i drugi osumnjičeni, pa i ubijeni Milovac, iskazivali veliki respekt i odanost.

Foto: Upava policije Crne Gore

Kokain zaplenjen u Crnoj Gori

Misteriozni "gospodin 8I1JDW, 2MIPSK, F8BD55" pojavljuje se samo u komunikaciji kojom se dogovara ubistvo Milovca, koji je pre desetak godina pobegao u Ekvador skrivajući se pred istragom srpske policije u akciji "Balkanski ratnik".

Određeni broj pin kodova ostao je neotkriven, poput misterioznoga"dr. Pasta", navodnog kolumbijskog dobavljača kokaina za sve njihove pošiljke.

Veći dio nadziranih razgovora skinutih sa aplikacije “Skaj” otkriva sve tajne  međunarodne trgovine kokainom na najvišem nivou, kao i probleme sa kojim se suočavaju tokom transporta – od pokušaja da spreče krađu na utovaru, do problema kada kokain treba “iščupati” iz zavarenih kontejnera, a istovremeno organizovati dalju plovidbu kontejnera sa “bananama”, i sad je mnogo jasnije kako su prošle godine u crnogorskoj luci Bar zaplenjene enormne količine kokaina koje su stizale u kontejnerima sa ovim južnim voćem.

Foto: facebook

 
Snimali telefonom utovar i istovar kontejnera s kokainom

Upadom u “Skaj” komunikaciju, istražitelji su došli do neverovatno zanimljivih podataka, da su šverceri kokaina telefonima snimali utvora kokain u kontejerem, kako bi se tačno videlo točno kako su paketi izgledali kad su ukrcani, koliko ih je bilo, kakav su pečat nosili, a sve kako bi osoba na istovaru u Evropi lakše mogla izvaditi robu iz kontejnera te da bi se utvrdilo je li se sa robom "manipuliralo".

Znak za prepoznavanje

Kada bi nestala određena količina robe, utovarivači su ispitivani na poligrafu, a grupa je imala i specijalnu ekipu koja je, ako nešto krene po zlu, bila spremna da otme zaplenjeni kontejner. Ovaj specijalni posao plaćao se 30 odsto od ukupne cene pošiljke.

Prilikom jednog takvog posla u Nemačkoj, kada je “podizvođač”, putem “Skaj” aplikacije, poslao Ćosiću ponudu, ovaj je odgovorio potvrdno, uz poruku “nećemo propasti zbog tih 30 odsto”.

Zanimljivo je i kako se novac plaćao dobavljačima u Ekvadoru. Po pare je dolazilo nekoliko kineskih kurira koji žive u Zagrebu, a lozinka za prepoznavanje bila im je serijski broj novčanice koje će doneti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija