• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/T. I.

19.04.2022

07:00

JOKSA 'UKOPAO' ŠARIĆA SA 300 KILA KOKAINA! Pozadina sukoba između narko-bosa i bivšeg prijatelja!

Vesti

JOKSA 'UKOPAO' ŠARIĆA SA 300 KILA KOKAINA! Pozadina sukoba između narko-bosa i bivšeg prijatelja!

Podeli vest

Narko-bos Darko Šarić iz Pljevalja, kome se duže od deset godina sudi za šverc kokaina i pranje novca, a ponovo je uhapšen u četvrtak i zbog ubistva i drugih teških krivičnih dela, našao se na optuženičkoj klupi najviše zahvaljujući najboljem prijatelju iz detinjstva i zemljaku Nebojši Jokosoviću

Joksović je još 2010., odmah posle akcije "Balkanski ratnik", kad je zaplenjeno 5,7 tona kokaina, pristao da sarađuje s tužilaštvom. Potvrdio je da je na čelu narko-klana bio Šarić i da je tovar od 300 kila kokaina, koji je 2008. zaplenjen u Milanu u Italiji, takođe pripadao Darku. Međutim, čim je postao svedok-saradnik, suočio sa serijom napada.

Napadači nepoznati

Šarić, inače, poznaje Joksovića još iz školske klupe u Pljevljima i najviše mu je verovao, pa ga je verovatno zbog toga i najviše pogodila njegova izdaja posle akcije "Balkanski ratnik". Joksoviću je već 2011. bačena bomba na kafić, a štamparija u Vodovodskoj ulici u Beogradu mu je nekoliko puta gađana "zoljom". Pored toga, 2012. godine, njegov brat od strica Radojica Joksović ubijen je u Beogradu u eksploziji automobila.

Međutim, vinovnici tih napada nikada nisu otkriveni.

Joksović je, podsetimo, priznao u sudu da je Šarić organizovao šverc kokaina iz Južne Amerike u Evropu, a da je on bio zadužen za posrednike koji su drogu prodavali kupcima u Italiji. Tako je u sudu ispričao da ga je Šarić 2008. zamolio da iz jednog stana u Milanu skloni kokain, plašeći se da ga tamošnja policija ne pronađe:

- Darko me je pitao da li imam nekoga ko bi izneo kokain iz stana. Međutim, do toga nije došlo, jer je italijanska policija našla ključ od stana i posle nekoliko dana tamo pronašla oko 300 kilograma kokaina.

Šarić je, sa druge strane, ispričao u sudu da su ga prijatelji i saradnici godinama upozoravali na Joksovića, ali da mu je on verovao. 

- Njega su svi nazivali prevarantom i lažovom. Nisam dao da pričaju tako o njemu preda mnom. Uvek sam tražio objašnjenja, jer sam mu verovao. Voleo sam tog čoveka mnogo. Dao sam mu sedam miliona evra za štampariju i to je jedan od razloga zašto je pristao da svedoči protiv mene, da zadrži i novac i firmu - naveo je Šarić.

Joksović mu je odgovorio da se odlučio da svedoči protiv njega, između ostalog, zbog načina na koji se Šarićev brat Duško ophodio prema njemu i njegovoj porodici...

Potom je direktno optužio Darka da stoji iza napada na njegovu imovinu i porodicu:

- Krenuo si đonom prema meni. Od jedne eksplozije, druge, treće, četvrte, paljenja, pa ubistvo Radojice...

Šarić je na to burno reagovao:

- Da li si normalan? Đe ću na moju štampariju, čoveče?!

Dobio pet meseci

Zbog statusa svedoka saradnika, Joksović je 2020. pravosnažno osuđen na pet meseci zatvora za međunarodni šverc kokaina. Istom presudom Šarić je osuđen na 15 godina, ali tu presudu oborio je Vrhovni kasacioni sud, a novo suđenje pred Apelacionim sudom trenutno je u toku.

Inače, novom krivičnom prijavom Šarić se, između ostalog, tereti da je sa još pet saradnika od 2020. iz pritvora organizovao ubistvo Milana Milovca Cigle u Ekvadoru, kao i da je organizovao šverc kokaina iz Južne Amerike. Međutim, veliki deo krivične prijave odnosi se i na Šarićeve pokušaje diskreditacije Joksovića kao ključnog svedoka saradnika. 

Odbegli policajac se predao u Beranama

Policajac Danilo Stojanović (42), za kojim je raspisana poternica zbog sumnje da je član grupe Darka Šarića, uhapšen je juče u Beranama u Crnoj Gori. Stojanović je, prema pipsanju crnogorskih medija, sam došao u policijsku stanicu u tom gradu i predao se. Njemu će biti određen ekstradicioni pritvor nakon čega će biti izručen Srbiji. Podsetimo, Stojanović i njegov kolega Milutin Radovanović, koji je takođe osumnjičen da je radio za Šarića, pobegli su iz Srbije u četvrtak rano ujutru, samo nekoliko sati pre nego što je trebalo da budu uhapšeni, zbog čega se sumnja da im je neko dojavio da beže. Pre toga, Stojanović i Radovanović su hapšeni u februaru, jer su na Cvetnom trgu u centru Beogada napali i pretukli kolegu, jednog od načelnika u Interpolu. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17