• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.04.2022

15:37

SPECIJALNI RAT PROTIV SRBIJE NE JENJAVA! Na meti poslovna zgrada Er Srbije na Novom Beogradu!

printscreen

Vesti

SPECIJALNI RAT PROTIV SRBIJE NE JENJAVA! Na meti poslovna zgrada Er Srbije na Novom Beogradu!

Podeli vest

Nakon jučerašnjih lažnih dojava o postavljenim bombama u tržnim centrima u Beogradu i Nišu i danas je nastavljen specijalni rat protiv Srbije, a nova "meta" je poslovna zgrada Er Srbije na Novom Beogradu


Kako saznajemo, u toku je evakuacija zaposlenih u toj zgradi, a kontradiverzione ekipe MUP su već na terenu.

O specijalnom ratu koji se vodi protiv Srbije jutros je govorio i ministar policije Aleksandar Vulin, koji smatra da se to događa zbog toga što Srbija ima samostalnu politiku i što nismo uveli sankcije i nećemo da uvedemo sankcije Ruskoj Federaciji.

- Na ovaj način nas kažnjavaju. Imamo saznanja ko stoji iza ovih napada - rekao je Vulin.

Ministar je naglasio da je u pitanju čist ekonomski napad.

- Kad zatvorite tržni centar, dok sve ne proverite, dok ne vratite ljude, vi ste u potpunosti izgubili dan. Niko neće kupovati u tom tržnom centru, izbegavaćete da odete tamo. Pravi se ozbiljna ekonomska šteta. To je ekonomski rat koji se vodi protiv nas. Mi na svaku najavu moramo da reagujemo. Ubuduće ćemo se truditi da preventivno više delujemo, da vršimo preglede tržnih centara pre nego što se otvore. Ako budete videli više policajaca u tržnim centrima, to nije zato što postoji neki problem, već zato što vodimo računa o vašoj bezbednosti - poručio je građanima ministar policije.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Ministar Vulin je ponovio da je u pitanju hibridni rat koji se vodi protiv naše zemlje i istakao da se vodi i sa teritorije EU i sa teritorije Ukrajine.

- Poslednji napad je došao sa servera iz Švajcarske. To su zemlje čija se teritorija koristi za hibridne napade na našu zemlju. Imamo saznanja ko stoji iza ovih napada, nešto možemo, nešto ne možemo da dokažemo. Obratili smo se tim zemljama, obratili smo se međunarodnoj zajednici da nam pomognu i da nam oni kažu o stvarima koje dolaze sa njihove teritorije. Ponavljam još jednom, više zemalja EU, a jedna posebno, Ukrajina i poslednji put juče Švajcarska.

Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana sa mejl adrese servisa „Protonmail“, na adrese više tržnih centara u Srbiji upućene su poruke o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u tim objektima, za koje je nakon kontradiverzionog pregleda ustanovljeno da su bile lažne.

Foto: printscreen instagram

Sa iste mejl adrese poruke iste sadržine poslate su na mejl adrese tržnih centara - Rajićeva, Merkator Centar Beograd,  Galerija - Beograd i Delta Planet u Nišu.
 
Mejlovi su stigli sa servisa „Protonmail“, mejl servisa koji je baziran u Švajcarskoj i sa njega su i u prethodnom periodu u nekoliko navrata slate pretnje i Aerodromu „Nikola Tesla“ i kompaniji „Air Serbia“, a prema operativnim saznanjima upućene su sa teritorija jedne evropske zemlje i Ukrajine.
 
Policija intenzivno, u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, radi na prikupljanju podataka u vezi sa izvršiocima ovog krivičnog dela, a zvanično ćemo zatražiti pomoć putem međunarodne operativne policijske saradnje radi dobijanja podataka o nalogodavcu, organizatorima i izvršiocu ovog krivičnog dela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17