• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir.rs/Informer.rs

20.04.2022

22:23

KO JE DARKU ŠARIĆU UNEO TELEFON U ĆELIJU?! Samo ONI su mogli da ga posete dok je bio u pritvoru...

Vesti

KO JE DARKU ŠARIĆU UNEO TELEFON U ĆELIJU?! Samo ONI su mogli da ga posete dok je bio u pritvoru...

Podeli vest

Tužilaštvo za organizovani kriminal sumnjiči Pljevljaka da je kriminalnu grupu organizovao u vreme dok je bio u pritvoru i da je koristio mobilni sa Skaj aplikacijom, na kojoj je imao nadimak Korona

Istraga Tužilaštva za organizovani kriminal protiv kriminalne grupe Darka Šarića, usmerena je i ka osobi koja mu je omogućila da tokom boravka u pritvoru u zgradi u Ustaničkoj ulici koristi mobilni telefon!

Prema navodima tužilaštva, Šarić je u svojoj ćeliji koristio mobilni sa skrivenom Skaj aplikacijom, preko kog je komunicirao sa ostalim pripadnicima kriminalne grupe i navodno im davao naloge.

- Sumnja se da je on na Skaju imao nadimak Korona i da je telefon koristio u pritvorskoj ćeliji. Istražitelji pokušavaju da utvrde ko mu je i na koji način doturio telefon, naročito kada se zna da su pretresi i kontrola prilikom ulaska u pritvor u zgradi Specijalnog suda veoma strogi - kaže izvor Kurira.

Iz rešetaka od 2014.

On podseća da je Šarić u pritvoru u Ustaničkoj ulici boravio od kada se dobrovoljno predao srpskom pravosuđu u martu 2014. do decembra prošle godine, kada je prebačen u kućni pritvor sa nanogicom.

- Sumnja se da je kriminalnu grupu organizovao 2020, u vreme dok je boravio u pritvoru. On je u ćeliji boravio sam, nije imao cimere, a u posetu su mogli da mu dolaze advokati i najbliži srodnici i to isključivo uz dozvolu suda. Dakle, telefon je mogao da mu doturi ili neko ko je dolazio u posetu ili neko od zaposlenih u pritvoru i upravo je to predmet istrage - objašnjava sagovornik Kurira.

Mobilni telefoni u pritvoru, najstrože su zabranjeni. Naš sagovornik podseća da je u istoj zgradi, u grupnoj sobi, mini telefon pronađen i kod Marka Miljkovića, desne ruke Veljka Belivuka.

- Pretres Miljkovićeve ćelije trajao je četiri sata, pre nego što je tek na skeneru u flašama napunjenim solju, koje su pritovrenici koristili kao tegove, otkriven mobilni telefon malih dimenzija. Miljković je tvrdio da nije njegov čak i da su mu stražari podmetnuli, ali je posle veštačenja utvrđeno da je broj koji je pozivan nekoliko sati uoči otkrivanja telefona u ćeliji, bio broj njegovog advokata - podseća naš sagovornik i dodajaje da je Miljković bio disciplinski kažnjen, tako što su mu na tri meseca bile zabranjene posete porodice, ali ne i advokata.

Slična situacija

Interesantno je, kako dodaje, da je Miljkovića i Šarića branio isti advokat, Dejan Lazarević koji je uhapšen u poslednoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal u kojoj su lisice stavljene i Darku Šariću.

- Slična situancije je bila i sa pripadnikom Belivukove grupe, Filipom Ivanovskim, u ćijoj je ćeliji takođe otkrivena dva telefona, ali je njegov cimer priznao da ga je koristio on, a ne Ivanovski - podseća sagovornik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kurtijev teror ne prestaje! Slađanu Trajkoviću produžen pritvor
Politika

Kurtijev teror ne prestaje! Slađanu Trajkoviću produžen pritvor

Osnovni sud u Prištini produžio je za još dva meseca meru sudskog pritvora Slađanu Trajkoviću iz Severne Mitrovice, koga Specijalmo tužilaštvo iz Prištine tereti da je navodno izvršio krivično delo "Ratni zločina protiv civilnog stanovništa", potvrdio je za Kosovo onlajn njegov advokat Dejan Vasić.

08.07.2024

11:31

Sigurnost cena poljoprivrednih proizvoda je od presudnog značaja za srpski agrar! Momirović: Poljoprivednicima moramo obezbediti predvidivost!
Politika

Sigurnost cena poljoprivrednih proizvoda je od presudnog značaja za srpski agrar! Momirović: Poljoprivednicima moramo obezbediti predvidivost!

Zajedničkim aktivnostima sa Produktnom berzom Novi Sad obezbedićemo predvidivost za naše poljoprivrednike. Poljoprivrednicima je dostupna mogućnost efikasnog osiguranja cena žitarica i uljarica korišćenjem fjučers tržišta, dok je proizvod još uvek na njivi u samoj fazi proizvodnje, istakao je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon održanog sastanka.

08.07.2024

11:12

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Tužno! Zvezde i navijači se slažu - fudbal umire! Ovo je biznis, nikada nije bilo dosadnije i lošije...
EURO 2024

Tužno! Zvezde i navijači se slažu - fudbal umire! Ovo je biznis, nikada nije bilo dosadnije i lošije...

Navijačima i fudbalskim legendama se doslovno plače dok gledaju ovih dana fudbal na Evropskom prvenstvu i Kopa Amerika, jer su izdanja današnjih zvezda daleko od onih na koje su nas navikli igrači koji su okačili kopačke o klin ili su na pragu penzije. Sve je manje bravura, lucidnosti, poteza od kojih zastaje dah i ne čudi što su nekadašnji superstarovi najvažnije sporedne stvari na svetu očajni kada vide šta njihovi naslednici rade na travnatom tepihu.

08.07.2024

10:41

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija