• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.04.2022

09:21

DOBIO PORUKU OD ALAHA PA NAPAO PUTNIKE U AUTOBUSU! Incident na međunarodnoj iniji Dortmund-Beograd SRBINU POČELO SUĐENJE U NEMAČKOJ

Privatna arhiva

Vesti

DOBIO PORUKU OD ALAHA PA NAPAO PUTNIKE U AUTOBUSU! Incident na međunarodnoj iniji Dortmund-Beograd SRBINU POČELO SUĐENJE U NEMAČKOJ

Podeli vest

Fahrudinu K. (30) koji je srpski državljanin i koji je uhapšen prošle godine kada je u autobusu "Lasta" na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund-Beograd udarao i šutirao dvoje putnika, počelo je suđenje pred nemačkim sudom

Tužilaštvo Fahrudinu K. na teret stavljaju krivično delo ubistvo u pokušajaju, a na suđenju bi trebalo da se odluči da li će srpski državljanin završiti u zatvoru ili psihijatrisjkoj bolnici, pišu nemački mediji.

Tužilac Simon Кrojer je u ponedeljak na početku suđenja pred Okružnim sudom u Nirnbergu rekao da je Fahrudin napad izvršio jer je hteo da ubije mladića i devojku.

- Znao je da će snažni udarci nogama u glavu verovatno ubiti žrtvu. On je opasnost za širu javnost. Pati od šizofrene psihoze i za očekivati je da će muškarac zbog svog stanja činiti dalja krivična dela- rekao je Кrojer između ostalog. 

Foto: printscreen Twitter

policija ilsutracija

Fahrudin se, kako izveštavaju lokalni mediji nije izjašnjavao ali je u pismu porodici, koje je pročitano na suđenju, priznao napad. U njemu je napisao da je zapravo pokušao da ubije 20-godišnjaka jer je želeo da ga ubije. Istražitelji ne mogu da kažu šta ga je navelo na ovu pretpostavku: iako su obojica ušli u autobus u Frankfurtu, nisu se ranije poznavali.

Nakon suđenja Fahrudin je prebačen u psihijatrisjku bolnicu. 

Podsetimo, čitava drama dogodila se autobusu 21. septembra prošle godine, kada je Fahrudin iznenada udario u lice dvadesetogodišnjaka koji je spavao nekoliko redova sedišta ispred njega. Mladić je pao na pod autobusa, a on je nastavio da ga šutira nogom u glavu.  Potom je udario i ženu koja je pokušala da pomogne napdnutom mladiću. Nju je udario u lice. Dalju tuču sprečili su vozači "Laste" koji su uspeli da nasilnika odvuklu od dvoje mladih.

Foto: www.presseportal.de

ilustracija

Policiju je zvala jedna od putnica, oni su je razumeli da je reč o terorističkom napadu te su polsli na autoput specijalne jedinice. Međutim toko mistrage se zaključilo da je bio reč o nesporazumu između putnice i policije... 

Vozači su naveli na salušanju da im je Fahrudin navodno rekao da je dobio poruku od Alaha "da mora da napadne putnike, jer u suprotnom će on biti napadnut".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija