• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir.rs/Informer.rs

26.04.2022

20:05

VELJA NEVOLJA U ZATVORU POSTAO VELIKI VERNIK! Da li se pokajao za svoje grehe? NA NAJVEĆI HRIŠĆANSKI PRAZNIK TRAŽIO JE OVO!

Vesti

VELJA NEVOLJA U ZATVORU POSTAO VELIKI VERNIK! Da li se pokajao za svoje grehe? NA NAJVEĆI HRIŠĆANSKI PRAZNIK TRAŽIO JE OVO!

Podeli vest

U posebnoj pritvorskoj jedinici juče je pred početak procesa Velju Nevolju i još šestoricu pripadnika njegove kriminalne grupe posetio sveštenik kako bi ih pričestio

Veljka Belivuka, koji je optužen da je organizator kriminalne grupe optužene za najmanje sedam brutalnih ubistava, pred početak jučerašnjeg suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu na lični zahtev je posetio sveštenik.

Kako Kurir saznaje, Belivuk je s njim proveo oko pola sata pre nego što je s lisicama na rukama, u pratnji čak petorice zatvorskih stražara, sproveden u najveću sudnicu Specijalnog suda.

Vaskršnji post

- Posetu sveštenika tražio je Belivuk i još nekoliko pripadnika njegove grupe, ali ne i Marko Miljković. Obred sa sveštenikom dobio je juče posle uskršnjeg posta koji je postio i u zgradi pritvora obavljena je i Belivukova pričest - potvrdio je sagovornik Kurira.

Ispovest ništa ne znači bez pokajanja

"Sveta tajna ispovesti" sama za sebe ne postoji. Njoj uvek prethodi iskreno i duboko POKAJANJE, bez kojeg niti ima ispovesti, niti bi takva ispovest (bez pokajanja) imala ikakvog značaja

Suđenje je, međutim, prema rečima našeg sagovornika, ubrzo po ulasku okrivljenih i njihovih branilaca u sudnicu, odloženo. - Pripremno ročište odloženo je jer su okrivljeni Vlade Draganić i Vladimir Grek ostali bez branilaca. Njih su zastupali advokati Marko Janković i Olivera Đorđević, ali su oni "zbog novonastale situacije", to jest hapšenja advokata Dejana Lazarevića, otkazali svoja punomoćja. Osim toga, Janković je sud obavestio i da se zdravstveno loše oseća - naveo je izvor Kurira.

Suđenje i ranije odlagano

Optužena kriminalna grupa tereti se za surova ubistva Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića i Aleksandra Gligorijevića, kao i za nelegalno držanje oružja i trgovinu drogom, otmicu i silovanje. Podsetimo, i prethodno suđenje, koje su pratile daleko veće mere obezbeđenja, pošto su pred ulazak sudnicu pretražili i psi obučeni za pronalazak eksploziva, bilo je odloženo pošto je odbrana tražila izuzeće sudskog veća i predsednika suda.

Prema njegovim rečima, Miljković i Belivuk se nisu javljali za reč niti ih je sudsko veće pozivalo da izađu za govornicu, jer osim Lazarevića, koji je pre desetak dana uhapšen zbog sumnje da je bio pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića, njih zastupa i advokat Nikola Ristović.

- Sudsko veće je dalo rok od četiri dana Greku i Draganiću da angažuju nove advokate - dodaje sagovornik Kurira. Nastavak suđenja zakazan je za 24. maj.

Htela da zagrli muža

Slađana Sekulić, jedina žena koja je na optužnici kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kako Kurir saznaje, protestovala je juče pošto joj zatvorski stražari nisu dozvolili da se pozdravi sa suprugom, optuženim Vladom Georgijevim, koji je i dalje u pritvoru.

- Njih dvoje raspoređeni su da sede na dva kraja sudnice, a iako je Slađana Sekulić insistirala da joj se omogući da se pozdravi sa suprugom, s kojim nije imala kontakt od kada je kriminalna grupa uhapšena 4. februara prošle godine, to joj nije omogućeno - otkriva izvor Kurira i podseća da se njen suprug, pre nego što je promenio ime, zvao Dragan Sekulić.

Izostali branioci

- Kolega Ristović brani osam ili devet okrivljenih i on je ustao i rekao da ih brani sve. Izostala su dva advokata, branioci Draganića i Greka, naloženo im je da angažuju nove advokate. Smatram da je neozbiljno da se suđenje odloži na ovako kratak rok, jer ne postoji advokat koji je u stanju da za mesec dana pripremni ovako ozbiljan predmet. Sud je pogrešio što nije pozvao sve okrivljene da ih pita da li pored Ristovića žele drugog advokata, jer je ipak Lazarević njihov glavni branilac u predmetu. Ja sam očekivala da će biti odloženo jer je Lazarević uhapšen pre ovog pripremnog ročišta - rekla je posle odlaganja suđenja advokat Miljana Perendija, koja brani Filipa Ivanovskog.

Podsetimo, osim Belivuka, Miljkovića, Greka, Draganića i Ivanovskog, na optuženičku klupu selo je još 25 osoba, među kojima su bivši rukometaš Vojislav Đorđević, kao i Vladimir Dimitrijević, Nikola Stefanović i Slađana Sekulić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17