• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: LJ.S.

28.04.2022

14:33

TUKAO TRUDNU ŽENU, ONA IZ STRAHA SKOČILA KROZ PROZOR! Nasilnik na sudu trvdio da se samo saplela, NISU MU POVEROVALI!

Vesti

TUKAO TRUDNU ŽENU, ONA IZ STRAHA SKOČILA KROZ PROZOR! Nasilnik na sudu trvdio da se samo saplela, NISU MU POVEROVALI!

Podeli vest

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je prvostepenu presudu koju je donelo sudsko veće, kojim je presedavala sudija Ivana Niketić, a kojim se na tri i po godine kazne zatvora osuđuje Dragiša Č. (49) iz Prokuplja zbog nasilja u porodici.

On je, početkom avgusta 2019. godine, tukao svoju trudnu nevenčanu suprugu M.S. koja je od straha skočila sa prozora i zadobila teške telesne povrede, a dvanaest dana nakon tog događaja prevremeno je rodila njihovo treće dete.

Sve vreme tokom sudskog postupka, Dragiša Č. koji je višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela, je negirao krivicu i tvrdio da nije tukao svoju nevenčnu suprugu. Ipak, dokazi su utvrdili drugačije stanje.

Te noći, nakon što je M.S. skočila sa prozora, sa visine od najmanje tri metra, Dragiša Č. je odveo kod lekara, odnosno u Urgentni centar prokupačke bolnice, gde je nesrećna žena ispričala medicinskim radnicima šta se dogodilo. Pozvana je policija i tako se saznalo za slučaj, iako je okrvljeni tvrdio da se njegova nevenčana supruga samo saplela i povredila nogu.

Utvrđeno je da ovo nije prvi put da ju je tukao, čak je jednom, par meseci pre događaja, prijavljeno nasilje.

On je te noći ušao u sobu gde je bila sa maloletnim detetom, počeo da je udara, ne samo rukama, već i drvenom stolicom, a u jednom momentu, kako je izjavila M.S. izašao je iz sobe da uzme metalnu šipku, kojom ju je i ranije tukao.

Tada je ona otvorila prozor i verovatno probala da pobegne, ali je pala. Nakon što ju je vratio u kuću, odveo je u bolnicu i sve se saznalo. U trenutu kada se sve dešavalo u kući je bilo više lica, koji u bili gosti Dragiše Č. a dvoje od njih su dali prvo jedne izjave, a zatim ih promenili.

M.S. se na kraju, pošto se oporavila,preselila sa decom i više nije dolazila, jer se, kako je izjavila nadležnim organima, plaši da se sretne sa svojim nevenčanim suprugom.

Na prvostepenu presudu se žalio okrivljeni, ali je ona u potpunosti potvrđena u Apelacionm sudu u Nišu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17