• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/novosti

29.04.2022

10:22

MINISTARSTVO PROSVETE O BOMBAŠKIM DOJAVAMA U ŠKOLAMA: Nazad u učionice tek kad policija potvrdi da je sigurno!

Informer

Vesti

MINISTARSTVO PROSVETE O BOMBAŠKIM DOJAVAMA U ŠKOLAMA: Nazad u učionice tek kad policija potvrdi da je sigurno!

Podeli vest

Cirkularni imejl o podmetnutoj bombi dobilo je dvadesetak srednjih škola i gimnazija u Beogradu o čemu su odmah obavešteni MUP i BIA.

Učenici i zaposleni su evakuisani na sigurno, dok policija i njene stručne službe ne provere navode.

- Slična situacija desila se pre nekoliko dana u susednoj Crnoj Gori. Naša policija će najpre ispitati pretnje, a deca i zaposleni neće biti vraćeni u učionice dok policija ne potvrdi da je sigurno, što je prioritet- rekao je prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Ekipe MUP-a su na terenu, a učenici i zaposleni se sukcesivno vraćaju na nastavu nakon potvrde o bezbednosti. Policija je do sada intervenisala u školama na teritoriji gradskih opština Rakovica i deo Zvezdare i ustanovila da su dojave lažne, dok su provere u ostalim školama u toku.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će obaveštavati javnost o razvoju situacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija