• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.05.2022

09:46

DRŽAO U RUČNOM FRIŽIDERU ČAK 73 HILJADE EVRA! Carinici šokirani gde je sve osumnjičeni SAKRIO novac!

Uprava Carina

Vesti

DRŽAO U RUČNOM FRIŽIDERU ČAK 73 HILJADE EVRA! Carinici šokirani gde je sve osumnjičeni SAKRIO novac!

Podeli vest

Carinici su 2. maja 2022. godine na prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 73.000 evra, kojima je jedan putnik napunio ručni frižider

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojen ''BMW'' austrijskih registarskih oznaka, kojim je ka Grčkoj sam putovao strani državljanin.

Foto: Uprava Carina

Frižider pun novca

Na uobičajeno pitanje carinika putnik je odgovorio da sa sobom nosi samo lični prtljag i dozvoljeni iznos gotovog novca.

Prilikom detaljne kontrole, među ostalim stvarima u prtljažniku automobila pronađen je i ručni frižider, koji je umesto hranom, do vrha bi ispunjen svežnjevima novca.

Foto: Uprava Carina

Sakriveni novac

Manji deo neprijavljenih evra pronađen je u pregradi torbe za laptop, koja se takođe nalazila u prtljažniku automobila.

Foto: Uprava Carina

Mesta sakrivanja novca

Kako se ispostavilo, putnik je imao nameru da na taj način preko granice ilegalno prenese 73.100 evra, od čega mu je odmah vraćeno 10.000 evra, dok će o preostaloj sumi odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija