• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir.rs

04.05.2022

17:34

BELIVUK OTKRIO ZVICEROVE TAJNE! Fotografija koja otkriva tajno skrovište vođe kavačkog klana! Čak 1.500 kvadrata ukopano u planini!

Vesti

BELIVUK OTKRIO ZVICEROVE TAJNE! Fotografija koja otkriva tajno skrovište vođe kavačkog klana! Čak 1.500 kvadrata ukopano u planini!

Podeli vest

Fotografija na kojoj su Veljko Belivuk i Marko Miljković sa crnogorskim policajcima i vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, a koju je objavio portal Libertas pres, najverovatnije je nastala tokom boravka dvojice zloglasnih vođa beogradskog ogranka tog klana u Kotoru u januaru 2021. godine

Osim Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Radoja Zvicera, na fotografiji portala koja je pribavljena putem dešifrovanja aplikacije Skaj, su i policajci Petar Lazović i Ljubo Milović, kao i njihov kolega Nebojša Bugarin.

Foto: printscreen Libertas press

Miljković, Belivuk, Zvicer i policajci

Podsetimo, pet dana nakon povratka u Srbiju iz Kotora, Belivuk i Miljković su uhapšeni, dok je Radoje Zvicer, uspeo da izbegne hapšenje pošto je napustio kuću pre nego što je policija upala u nju.

U razgovorima koje su po povratku u Srbiju Belivuk i Miljković međusobno vodili, ali i sa članovima svoje grupe, oni su navodno govorili i o Zvicerovoj kući ukopanoj u planinu.

- Tokom istrage i prikupljanja dokaza i operativnih informacija presretnut je razgovor u kom Belivuk i Miljković komentarišu da voda kavačkog klana ima svoju policiju i kuću od 1.500 kvadrata koja je ukopana u planini - otkriva izvor Kurira iz istrage.

Rekli da su došli na babine kod Zvicera

Foto: printscreen

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Belivuk i Miljković su legalno u Crnu Goru otputovali 17. januara prošle godine, pošto im je ukinuta zabrana ulaska u tu državu. Već narednog dana policija ih je navodno zaustavila u automobili u kom su bili sa Zvicerom i privela na saslušanje, ali su odmah pušteni, "jer nije bilo razloga za njihovo zadržavanje".

- Međutim, nekoliko dana kasnije, tačnije 22. januara, policija je sprečila njihovu likvidaciju i oni su tada ponovo saslušani. Izjavili su da su u Crnu Goru otputovali na babine i slavu kod Zvicera - podseca sagovornik.

Prema njegovim rečima, vođe zloglasnog klana, koje je Tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo za sedam surovih likvidacija, trgovinu drogom i oružjem, otmice i silovanje, vođu "kavčana" komentarisali su po povratku u Srbiju.

Čim su sleteli na aerodrom "Nikola Tesla", oni su bili privedeni, a policija je tada uzela izjave od još nekoliko pripadnika njihove kriminalne grupe koji su ih čekali u Beogradu.

- Posle privođenja na aerodromu 29. januara prošle godine, pripadnici klana su se uspaničili. Jedni su lomili i bacali telefonske kartice, drugi pojačali osmatranje oko stadiona u Humskoj kako bi proverili da li ih policija nadgleda, a vođe već pripremale plan bekstva. U opštoj panici, među sobom su komentarisali kako dešavanja u Crnoj Gori, tako i privođenje na beogradskom aerodromu. U jednom od tih razgovora prepričavali su šta su čuli od vođa klana, a to je da Zvicer ima sopstvenu policiju, da su Miljković i Belivuk na aerodrom u Tivtu ispraćeni u pratnji policije, u blindiranim automobilima, i da je praktično aerodrom tada bio zatvoren, a da su njih čuvali pripadnici crnogorskog MUP sa dugim cevima - dodaje izvor i objašnjava da su pominjali "specijalnu policiju" koja nema nikakve oznake osim službenih legitimacija i čini je vrlo mali broj ljudi, njih petnaestak.

Foto: REUTERS/Sergio Moraes/mup

Radoje Zvicer

Radoje Zvicer, podsetimo, uspeo je misteriozno da napusti Crnu Goru u aprilu prošle godine, uoči pretresa njegove kuće i hapšenja njegovog saradnika Slobodana Kašćelana i ostalih pripadnika kavačkog klana.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 1 godinu

"uspeo je misteriozno da napusti Crnu Goru" Nema tu nikakve misterije, svi oni uvek imaju bar nekoliko arijanti planova za bežanje a pošto su zaštitnike imali u policiji njemu je krtica odmah javila da beži. Pitam se samo da li će se neko ipak usuditi da kaže da je na vrhu narko piramide Milo Đukanović ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija