• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

06.05.2022

11:21

ŠARIĆ PONOVO NA SLOBODI?! Baćović zatražio povlačenje svih optužbi protiv narko-bosa!

printscreen

Vesti

ŠARIĆ PONOVO NA SLOBODI?! Baćović zatražio povlačenje svih optužbi protiv narko-bosa!

Podeli vest

Branilac Darka Šarića, kom se pred Apelacionim sudom u Beogradu sudi zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je iz Južne Amerike u Evropu prošvercovala 5, 7 tona kokaina, advokat Radoslav Baćović izjavio je danas u završnoj reči pred presudu da u optužnici i prvostepenoj presudi ne postoji ni jedan dokaz da je učestvovao u krivičnom delu i od suda zatražio da ga oslobodi optužbi

Oslobađajuću presudu zatražio je i za optužene Nikolu Dimitrijevića i Darka Tošića.

Foto: Zoran Sinko

Radoslav Baćović

- U presudi se nigde ne navodi kome je, koliko dao, kako je organizovao, navodi se samo da je osmislio i organizovao plan na teritoriji Srbije, ali nigde nema ni jednog dokaza za to. Još je nejasniji deo gde se osuđuje sa Goranom Sokovićem, Željkom Vujanovićem i Draganom Dudićem kao organizator, ali se nigde ne govori o konkretnim radnjama pojedinačno, već je sve u množini - naveo je advoka Baćović.

Analizirajući ukinutu presudu kojom je Šarić bio osuđen na 15 godina zatvora, on je naveo da ne može da poveruje da je sud kao dokaz za krivicu naveo tonalitet razgovora Darka Šarića sa drugim optuženima.

- Na strani 300 sud vršeći psiholopku analizu Darka Šarića navodi "način na koji izgovra reči dokaz je da je on organizator kriminalne grupe". Navodi da je ton razgovora različit. Čuli ste ga ovde u sudnici, on govori kako govori, svi imamo različit ton u različitim situacijama, ali kakve to veze ima sa izvršenjem krivičnog dela? - upitao je Baćović u sudnici Specijalnog suda u kojoj se održava drugostepeno suđenje.

Foto: Tanjug

Darko Šarić

On je otkrio i da je sud koji je obrazlagao osuđujuću presudu naveo da Darko Šarić nikada nije izjavio "ja to nisam učinio", pa da se na osnovu toga stiče utisak da je on priznao krivično delo.

- To nije tačno, govorio je "ja to nisam učinio i nemate dokaze za to - rekao je advokat Darka Šarića.

On je detaljno analizirajući presudu naveo i da se recimo, na 75 strana presude sud bavi događajima vezanim za šverc kokaina u Argentini i ni u jednoj rečenici ne pominje njegovog klijenta, ali na kraju izvodi zaključak "da je nesumnjivo utvrđeno da je Darko Šarić organizovao kriminalnu grupu".

- Sud nije utvrdio činjenično stanje, niti se pozvao na dokaze na osnovu kojih bi mogao da donese osuđujuću presudu, sve je paušalno, na nivou sumnje. Ovakvu presudu, punu neistina koje me najviše i bole, nisam još video - rekao je na kraju izlaganja branilac Darka Šarića, advokat Radoslav Baćović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija