• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

10.05.2022

12:37

PROŠIRENA OPTUŽNICA PROTIV BARBI DOKTORKE! Prijave podnelo još šest žena sa UNAKAŽENIM LICEM!

Vesti

PROŠIRENA OPTUŽNICA PROTIV BARBI DOKTORKE! Prijave podnelo još šest žena sa UNAKAŽENIM LICEM!

Podeli vest

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu proširilo je optužnicu protiv Olgice Markanović zbog sumnje da je pored 12 žena za koje joj se već sudi, estetskim zahvatima za koje nije imala odgovarajuću licencu u salonu u Beogradu, unakazila lice još šest žena

Tužilaštvo je sudu predložilo da Olgicu Markanović osudi na ukupnu kaznu od pet godina zatvora. Za J. T. koja je osumnjičena da je učestvovala u krivičnom delu sa njom, predložena je kazna od godinu i po dana zatvora.

- Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu izmenjeni i prošireni optužni predlog protiv O.M. i J.T. zbog krivičnog dela teško delo protiv zdravlja ljudi učinjenog u saizvršilaštvu - saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu

Kako se navodi, tužilaštvo je postupajući po krivičnoj prijavi odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala Policijske uprave za grad Beograd i krivičnoj prijavi udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije „SESIAM", kao i po informaciji Ministarstva zdravlja Republike Srbije i više prijava koje su podneli oštećeni, dana 28.07.2021. godine protiv O.M. i J.T. podnelo optužni predlog zbog istog krivičnog dela, učinjenog na štetu dvanaest oštećenih.

Foto: ATA

Olgica Markanović
Trajno upropastila pacijentkinje

- Ovim optužnim predlogom okrivljenima je stavljeno na teret da su krivično delo učinile u periodu od 01.05.2020. godine do 01.03.2021. godine u neregistrovanom „Medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu u ul. Drinička br. 8a na taj način što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva „plazma-pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena, uz istovremeno nedopuštenu primenu injekcione lokalne anestezije „lidokain - hlorida" koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja „plazma-pen" zbog korišćenja struje - dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Nakon podnošenja ovog optužnog predloga tužilaštvo je nastavilo da preduzima dokazne radnje, te je u daljem toku postupka ispitano još šest oštećenih, pribavljeni su materijalni dokazi i izvršeno je sudsko-medicinsko veštačenje telesnih povreda koje su oštećeni zadobili.

- Na osnovu sprovedenih dokaznih radnji i prikupljenih dokaza, prošireni optužni predlog od 10.05.2022. godine podnet je zbog postojanja opravdane sumnje da su okrivljene O.M. i J.T. u vremenskom periodu od januara 2020. godine do 06.02.2021. godine, takođe u salonu „Tayas", sprovodile hirurške procedure suženja i podizanja nosa, uklanjanja nosne grbe, smanjivanja podbratka i uklanjanja strija na stomaku, kao i podizanja očnih kapaka i zatezanja kože oko usana i očiju i to invanzivnom primenom sredstva „O2 No Needle Mesotherapy - Beauty Machine - Skin energy Activation Instrument", uz korišćenje injektivne lokalne anestezije „lidokain-hlorid" od strane okrivljene O.M. usled čega je osamnaest oštećenih zadobilo teške telesne povrede - navodi se u saopštenju.

Foto: ATA

Nadrilekarka

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo sudu da nakon održanog glavnog pretresa okrivljene oglasi krivima, kao i da Olgicu Markanović osudi na kaznu zatvora u trajanju od pet godina, a okrivljenu J.T. na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci.

Podsetimo, Olgica Markanović koja je zbog izgleda dobila nadimak i Barbi doktorka uhapšena je početkom februara prošle godine zbog sumnje da je neovlašceno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike i izazvala zdravstvene probleme kod 11 oštećenih koje su se tada javile policiji. U oktobru prošle godine prebačena je u kućni pritvor u kom je i dalje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija