• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Dan

16.05.2022

14:08

PRIKAZAN SNIMAK UBISTVA NIKOLE BOJOVIĆA! U Višem sudu u Podgorici nastavljeno je suđenje Ratku Koljenšiću ZAŠTO JE PODIGAO RUKU?

Vesti

PRIKAZAN SNIMAK UBISTVA NIKOLE BOJOVIĆA! U Višem sudu u Podgorici nastavljeno je suđenje Ratku Koljenšiću ZAŠTO JE PODIGAO RUKU?

Podeli vest

U Višem sudu u Podgorici nastavljeno je suđenje Ratku Koljenšiću, optuženom za krivično delo kriminalno udruživanje i krivično delo teško ubistvo putem pomaganja Nikole Bojovića u Beogradu

Tako je pred sudom danas pregledan video zapis sa mesta ubistva u Beogradu.

Sud je konstatovao da se na snimku vidi da je Koljenšić, pet minuta ranije pre ubistva, izvukao ruku iz jakne. Prema optužnici, sumnja se da je Koljenšić tim potezom dao znak Saši Cvetanoviću, da sačeka.

- Samo sam se pozdravio i napustio lice mesta. Taj postupak nije značio nikakav znak. Nisam znao šta planira Cvetanović da uradi i delovalo mi je da je pod dejstvom alkohola- rekao je okrivljeni Koljenšić sudiji.

Njegov advokat Boris Marinović, prigovorio je iz procesnih razloga.

-Snimak direktno ne inkriminiše Koljenšića kao izvršioca krivičnog dela. Prigovaram video zapisu iz procesnih razloga. Ne može se izvući zaključak koji tužilaštvo optužnicom izvlači. Očigledno je da okrivljeni Koljenšić nije pratio oštećenog Bojovića, jer bi znao za kamere i maskirao bi se. kao što se vidi na snimku, on je toga dana bez maske i nije se skrivao, za razliku od Cvetanovića koji je imao kapu na glavi- rekao je advokat Marinović.

Foto: Informer

Hapšenje Saše Cvetanovića

Podsetimo, Nikola Bojović ubijen je 29. aprila 2013. godine u Beogradu, a za učešće u njegovoj likvidaciji optužen je i Ratko Koljenšić. Koljenšić se tereti da je sa Cvetanovićem dvadesetak dana pratio kretanje i navike Nikole Bojovića. Nikola Bojović je brat Luke Bojovića koji važi za bliskog saradnika škaljarskog klana. Nikola Bojović, prema evidenciji policije i drugih istražnih organa, nije dovođen u vezu sa kriminalnim organizacijama.  

On je pred srpskim organima u odsustvu osuđen na 30 godina zatvora zbog učestvovanja u ubistvu Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi.

Foto: Informer.rs/Darko Cvetanović

Sahrana Nikole Bojovića

U optužnici Višeg državnog tužilaštva navodi se da je Koljenšić od kraja aprila 2013. do 16. jula 2013. godine na teritoriji Crne Gore i Srbije sa umišljajem postao član organizovane kriminalne grupe, a koju su organizovali sada pokojni Šaranović i Miloš Delibašić, a čiji su članovi postali Miloš Vojnović, Slaviša Novaković i Goran Maletić (rođen Bojanić).

- Koljenšić je pomogao Cvetanoviću tako što je 29. aprila 2013. u ranim jutarnjim časovima u Ulici carice Milice pokretom desne ruke pokazao Cvetanoviću mesto na kome je najpogodnije da se sakrije i sačeka Nikolu Bojović i ubije ga. Cvetanović je sačekao dolazak oštećenog oko 7 sati, krenuo mu u susret i iz automatskog pištolja rafalno ispalio 15 projektila u glavu i telo sada pokojnog Nikole Bojovića - navodi se u optužnici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija