• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ATV

18.05.2022

14:41

BIVŠI PREMIJER SRPSKE NA SUDU! Džombića terete za zloupotrebu milionskog kredita, BANKA ZAHTEVA NAKNADU ŠTETE!

ATV

Vesti

BIVŠI PREMIJER SRPSKE NA SUDU! Džombića terete za zloupotrebu milionskog kredita, BANKA ZAHTEVA NAKNADU ŠTETE!

Podeli vest

Suđenje bivšem premijeru Republike Srpske Aleksandru Džombiću koji je optužen za zloupotrebu službenog položaja u procesu odobravanja kredita od 19,4 miliona KM zvorničkoj kompaniji “Energolinija” nastavljeno je danas, a obeležilo ga je zahtev Investiciono-razvojne banke Republike Srpske koja je tražila naknadu štete

Naime, predlog IRB-a za ostvarivanje imovinsko – pravnog zahteva za nadoknadu štete prema „Energoliniji“ svrstan je među dokaze. Tužilaštvo je, kaže tužilac Radenko Janković, imejlom pozvalo predstavnika IRB-a.

Nakon toga, nastavka glavnog pretresa nije bilo, jer veštak nije mogao da stigne zbog suđenja u Srbiji zakazanog u istom terminu.

Predstavnik IRB-a bi trebalo da se nađe na idućem ročištu koje je zakazano za drugi jun, a veštak će zbog drugih obaveza, moći da prisustvuje tek u drugoj polovini juna.

U optužnici protiv bivšeg premijera Džombića  navodi se da je pozvao tadašnjeg direktora Milenka Pavlovića kako bi ga ubedio da treba da prihvati zahtev za kredit "Energolinije", na šta ovaj nije želeo da pristane, već je podneo ostavku.

Podsećamo, predmet suđenja je kredit iz 2012. godine koji je odobren “Energoliniji” za veliku investiciju- zamenu energenta, koja je bila potrebna zbog ušteda i održivosti poslovanja.

U ovom kreditu sudužnik, žirant- platac je privredni gigant “Alumina”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija