• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.Rafailović

25.05.2022

08:43

TUGA! DECA NE ZNAJU DA SU OSTALA BEZ MAJKE,  A OTAC IM U ZATVORU! Danas sahrana doktorke Milene kojoj je muž pucao u glavu u Kragujevcu

printscreen

Vesti

TUGA! DECA NE ZNAJU DA SU OSTALA BEZ MAJKE, A OTAC IM U ZATVORU! Danas sahrana doktorke Milene kojoj je muž pucao u glavu u Kragujevcu

Podeli vest

Milena Maksimović (35) doktorka iz Kragujevca koju je suprug Vladimir (40) početkom prošle nedelje upucao u glavu preminula je i danas će biti sahranjena, da tragedija bude još veća deca ne znaju da su osatala bez majke, ali ni da im je otac u zatvoru

Milena koja je kao doktrorka poslednjih tri godina radila u Drezdenu u Nemačkoj i Vladimir imaju dvoje dece sina koji je krenuo u školu i devojčicu koja je mlađa od njega. 

- Milenu ćemo sahraniti, a ona još ne znaju da im je majka preminula, ali ni da im je otac u zatvoru. Milenini roditelji će naći dečijeg psihologa da i mto saopšti na najbolji mogući način - rekao je jedan od rođaka ubijene žene. 

Foto: printscreen

Milena Maksimović

Podsetimo, jeziva tragedija dogodila se u noći između 15. i 16 maja u njihovoj porodičnoj kući.

- Vladimir je oko tri sata ujutru nesrećnoj ženi pucao u glavu, izašao iz kuće pucao u prozor kuće njegovih roditelja, a potom pobegao. Milena je hitno prebačena u bolnicu, a za Vladimirom je bila raspisana poternica. U jednom trenutku tog dana je navodno došao do kuće, gde je otac pokušao da ga urazumi i razoruža međutim u tome nije uspeo. Vladimir je pobegao automobilom i na svega nekoliko ulica dalje zaustavila ga je policija - ispričao je tada izvor Informera upoznat sa slučajem. 

I dok su se lekari borili da spasu Milenu policija je sa Vladimirom pregovarala da izađe iz automobila i da se preda. 

- Postojala je sumnja da će pucati na nekoga, te su mu iz tog razloga prilazili samo policajci sa pancirima, ali isto tako postojala je mogućnost i da izvrši samoubistvo. Drama je okončana Vladimirovom predajom, kod njega je pronađen pištolj kojim je pucao u Milenu. U trenutku predaje, navodno Vladimirova majka rekla je: "Bravo sine!" Većina je tu čestitku shvatila kao pohvalu za to što joj se sin nije ubio. A za sve to vreme trajala je borba da se nesrećnoj Mileni spasi život - objašnjava naš sagovornik upoznat sa detaljima porodične tragedije. 

Foto: informer.rs/N.R.

Trenutak kada je Vladimir primećen u automobilu 

Milenina i Vladimirova deca u vreme pucnjave bila su sa njima u kući, ali su nakon zločina prevežena kod roditelja nesrećne žene. 

- Svi se molimo Bogu da Milena ostane živa. Neohodna je svojoj deci. Ona i ne znaju šta se desilo sa njihovom majkom i ocem. Za sada je ne pominju ne pitaju jer verovatno misle da mama radi, ili nešto završava. Odemo u bolnicu i vratimo se, krijemo se od njih da nas ne vide kako plačemo - rekao je ranije Miroljub za Informer. 

Foto: informer.rs/N.R.

Vladimir u trenutku hapšenja

Motiv jezivog zločina svi su samo mogli da naslućuju jer on do danas nije poznat. Komšije su sumnjale da je Milen amožda htela da ostvi Vladimira, da je možda reč o ljubomori, prema nekim informacijama navodno su nađene neke poruke u Mileninom telefonu ... Međutim Milenina porodica je za Informer demantovala te navode.

- Milena je mnogo volela Vladimira! Pravo pitanje je za Vladimira zašto je te kobne pucao u prozor roditelja? Milena je radila u Nemačkoj poslednjih tri godina kao doktorka. Bila je vezana za Nemačku i zbog bolesti sina. Ležali su zajedno u bolnici. Tog dana kada je Vladimir upucao spremali su se da idu zajedno, namučila se da mu sredi papire. Spakovali su se pozdravili sa rodbinom i samo je on u jednom trenutku rekao da mu nije dobro. Te noći uoči polaska on je pucao u nju. Dete su trebali da vode na kontrolu u Nemačkoj. Ne znam ni šta će biti sada sa detetom.  - rekao je nekoliko dana jedan od Mileninih rođaka. 

Ubrzo potom, cela Srbija se digla da pomogne Mileni koja je hitno trebala da se preveze na VMA.

- Sve je bilo sređeno, i helikopter je bio spreman, međutim Milenino stanje se nije popravljalo te je bio rizik transportovati je bilo gde. Nesrećnoj ženi je dan- dva pre smrti konstatovana moždana smrt i ona je izgubila bitku za životm- objasnio je naš sagovornik i dodao da će Milena biti sahranjena na lokalnom groblju. 

Foto: Informer

Kuća u kojoj je zločin izvršen

Kako smo saznali deca ne zanju da su ostala bez majke još uvek. 

- Teško nam je da se izborimo sa tugom, nećemo im još ništa saopštavati. Pokušaćemo sa nekom stručnom osobom da im to saoštimo na način na koji je to najbolje za njih - rekao je Miroljub otac nesrećne žene

Vladimir je u međuvremenu saslušan, zbog sumnje da je izvršio teško krivično delo u bitvo u pokušaju, i kako smo nezvanično saznali branio se ćutanjem. Nakon Milenine smrti krivično delo za koje se tereti biće preinačeno u krivično delo ubistvo.  

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija