• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

28.05.2022

19:28

PRATNJE, KONTRAPRATNJE, ŠPIJUNSKA TAJNA OPREMA I ORUŽJE... Klan Velje Nevolje pored logistike imao i policijsku opremu?!

Printscreen Pink

Vesti

PRATNJE, KONTRAPRATNJE, ŠPIJUNSKA TAJNA OPREMA I ORUŽJE... Klan Velje Nevolje pored logistike imao i policijsku opremu?!

Podeli vest

Otkriveni su novi detalji iz istrage o kriminalnoj grupi Veljko Belivuk-Marko Miljković, kao i o otmici i ubistvu Nikole Mitića

Članovi klana u svom radu nisu kopirali samo poznate mafijaše, već i filmske likove i policiju.

Najnoviji detalj iz istrage tiče se oružja koje je ozloglašeni klan koristio u izvršenju najtežih krivičnih dela. Prema saznanjima medija, oni nisu samo kopirali kriminalne grupe, već i najpoznatiji špijunski film „Džejms Bond“.

U jednom od štek stanova klana policija je pronašla i dva pištolja-olovke malog kalibra – reč je o veoma opasnom, a teško uočljivom oružju.

- To su specijalna oružja za čije rukovanje polažu pripadnici tajnih službi. Dakle, reč je o tajnim oružjima, vrlo pogodnim za maskiranje i prenošenje, koja su predviđena za specijalne situacije i specijalne likvidacije – rekao je za Pink potpukovnik KOS-a u penziji Ljuban Karan.

Nekadašnji službenik DB-a Božidar Spasić kaže da je u celoj ovoj priči najneverovatnije to koliko je kriminalna grupa Belivuk-Miljković kopirala najgore svetske klanove.

- I pripadnici Zemunskog klana su mrcvarili žrtve, bilo je čak i pokušaja kanibalizma, ubijali su svedoke-saradnike ili ljude za koje su sumnjali da su deo tajnih službi – kaže Spasić.

Policija je prilikom pretresa kuće u Ritopeku pronašla ogromnu količinu oružja, municije, elektro-šokera, čak i policijsku STOP tablicu. Među zaplenjenim stvarima su i policijske motorole preko kojih su, kako se sumnja, ugovarali otmicu i ubistvo Nikole Mitića i Lazara Vukićevića.

- Tada je navodno vrh klana zvao Srđana Lalića, IT stručnjaka, da obuči ostale pripadnike kako da komuniciraju preko policijskih motorola, i krenulo se u akciju otmice Lazara Vukićevića. Lalić je zapravo imao četiri motorole i verovatno su zato bili organizovani u četiri grupe - kaže za Pink urednik portala „Kurir“ Mladen Radulović.

Međutim, veruje se da je grupa prvi put glumila policajce prilikom otmice i ubistva Gorana Veličkovića, koga su namamili u Ritopek.

- Imali su policijske motorole koje su, zapravo, zaštićene za komunikaciju i nema sumnje da im je neko iz tadašnjeg MUP-a asistirao pri nabavci ovakvih uređaja za komunikaciju – kaže Radulović.

I ne samo u tome, grupa je policiju kopirala i u tzv. operativnom radu – organizovali su pratnje i kontrapratnje, špijunirali i prisluškivali mete i suparnike. Dakle, kao što za Pink kažu sagovornici, u svemu ovome pripadnici grupe Veljka Belivuka nisu bili sami - veći deo logistike morao je da bude obezbeđen direktno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, jer ne postoji šansa da se do određenog oružja dođe na drugačiji način sem iz MUP-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija