• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.06.2022

16:41

NOVA ISTRAGA PROTIV DARKA ŠARIĆA! Tužilaštvo potvrdilo: Narko bos će odgovarati i za planiranje JOŠ JEDNOG UBISTVA!

ATA Images

Vesti

NOVA ISTRAGA PROTIV DARKA ŠARIĆA! Tužilaštvo potvrdilo: Narko bos će odgovarati i za planiranje JOŠ JEDNOG UBISTVA!

Podeli vest

Tužilaštvo za organizovani kriminal 31. maja ove godine donelo je naredbu o proširenju istrage protiv Darka Šarića, potvrđeno je za Informer iz TOK-a

Kako saznajemo, sumnja se da je Šarić u saradnji sa članovima svoje kriminalne organizacije pripremao likvidaciju Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u sudskim postupcima za krijumčarenje više tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.

Foto: Tanjug

Darko Šarić

Podsećanja radi, Šarić je 14. aprila uhapšen zbog sumnje da je od početka 2020. do 14. aprila 2022. godine, organizovao organizovanu kriminalnu grupu koja je u međunarodnim razmerama na teritoriji Južne Amerike, sprovodila kriminalni plan dogovaranja neovlašćene kupovine kokaina, njegov transtport do Evrope radi dalje prodaje, a sve u cilju sticanja finansijske koristi.

Sa njim su uhapšeni i njegov advokat Dejan Lazarević, Uroš Radovanović (koji se ranije prezivao Mišić), Danilo Odavić, Duško Mirković i Danilo Stojanović.

Prethodno je Šariću je 24. decembra Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredilo kućni pritvor uz elektronski nadzor.

On je četiri i po godine bio u bekstvu, a predao se domaćim pravosudnim organima u martu 2014. godine od kada je do 24. decembra 2021. bio u pritvoru.

Podsećanja radi, ovo je drugi zločin za koji se tereti Pljevljak. Protiv njega se vodi istraga za organizovanje i ubistvo bliskog saradnika Milana Milovca u Ekvadoru.

Foto: Zoran Sinko

Hapšenje Darka Šarića

Paralelno sa hapšenjem u Srbiji, u Hrvatskoj su lisice stavljene još dvojici, kako se tvrdi, pripadnika Šarićeve kriminalne grupe, Petru Ćosiću i Manuelu Vuliću, koji su učestvovali u ubistvu Milovca, zvanog Cigla, u Ekvadoru. On je teško ranjen 13. novembra 2020. godine ispred teretane gde je vežbao. Prebačen je u bolnicu, odakle je pušten na kućno lečenje 11. januara naredne godine, da bi mu narednog dana pozlilo. Posle nekoliko sati, u zoru 13. januara, preminuo je u svom domu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ovo je prva pomoć u slučaju da vas ugrize zmija! Najpoznatiji zmijolovac u Srbiji: "Sada je vreme kad ulaze u kuće!"
Društvo

Ovo je prva pomoć u slučaju da vas ugrize zmija! Najpoznatiji zmijolovac u Srbiji: "Sada je vreme kad ulaze u kuće!"

Najpoznatiji zmijolovac u Srbiji, Vladica Stanković, golim rukama hvata ove gmizavce, a njegovi snimci svake godine iznova nas iznenade. Nakon što je dečaka (4) ujela zmija otrovnica u Leskovcu, dok se igrao blizu kuće, mnogi su se zapitali da li zaista treba da se zabrinemo. Vladica Stanković otkrio je da je ova sezona udarna za njega, a snimci koje nam je poslao dokazuju koliko posla ima.

08.07.2024

10:06

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija